Proje Müdürleri 3. Yönetim Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı

Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği, 3

Proje Müdürleri 3. Yönetim Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı
Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği, 3. Sektör Kapasitesi İnşası adlı Leonardo Yenilik Transferi Projesi çerçevesinde üçüncü toplantısını çeşitli ülkelerden proje ortaklarıyla Kuşadası'nda gerçekleştirdi. Proje kapsamında Kuşadası'na gelen konuklar, Kuşadası Özürlüler Köyü'nü ziyaret etti.
İngiltere'nin koordinatörlüğünde Avusturya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'nin ortak ülkeler olarak yer aldığı proje kapsamında Kuşadası'nda düzenlenen toplantıda bugüne kadar yapılan faaliyetler masaya yatırıldı. Proje Müdürleri 3. Yönetim Toplantısı'nda daha önce her ortağın kendi ülkesindeki üçüncü sektörü araştıran ve en son güncel bilgilerin yer aldığı "3. Sektör Ulusal Araştırma Raporları" kitapçıklar halinde Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği tarafından bastırıldı ve yabancı konuklara
İngilizce basım olarak dağıtıldı. Proje Müdürü Mahmut Ökçesiz, yaptığı sunumda Türkiye'deki üçüncü sektör kuruluşları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Kuşadası'na gelen 11 konuk, daha sonra Kuşadası Özürlüler Köyü'nü ziyaret etti. Dernek Başkanı Canan Güler başkanlığında tüm yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette konuklara Özürlüler Köyü tanıtıldı. Dernek Başkanı Güler, "Ziyaretten son derece memnun kaldık. Ziyaretçiler eğitimlerimizi ve öğrencilerimizi bizzat gördüler, atölyelerimizi gezip ürettiğimiz ürünler hakkında bilgi aldılar" dedi.
Türkiye'de ilk olan proje ile 15 veya 18 kişi yapılacak kurslarla "Gönüllü Proje Müdürleri" olarak yetiştirilecek, tüm kurslar ücretsiz olacak ve giderleri projeden karşılanacak. Kurs Ekim sonu veya Kasım ayı başlarında gerçekleştirilecek. Kuşadası'ndaki sivil toplum kuruluşları konu hakkında etraflıca bilgilendirilecek ve katılımları istenecek. Sayı sınırlı olduğu için her sivil toplum kuruluşundan birer aday seçilecek. Toplam 40 saat ve 1 hafta sürecek kurs sonunda yapılacak sınavı geçen her
katılımcıya katılım sertifikası ve internet üzerinden on-line eğitim desteği sürekli verilecek. 2 yıl sürecek olan projenin bir sonraki toplantısı ise 18-20 Kasım 2010 tarihinde Yunanistan'ın Patras şehrinde yapılacak.