Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlamaları Olaysız Geçti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Balıkesir'de olaysız şekilde kutlandı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlamalar 3 saat sürdü.

Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlamaları Olaysız Geçti
Balıkesir'deki kutlamalar Bahçelievler Mahallesi'ndeki Çarşamba pazarında toplanmayla başladı. Türk-İş ve Kesk ile bağlı sendika şubelerinin öncülük ettiği 1 Mayıs İşçi Bayramı ilçelerde daha erken kutlanıp sona ererken, Balıkesir merkezdeki kutlamalar ise öğleden sonra gerçekleşti. Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan kalabalık 100. Yıl Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Sık sık hükümet aleyhinde sloganların atıldığı bayram kutlamaları protesto gösterisine dönüştü. Stadyum önünden geçen kalabalık Atatürk Parkı önündeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait boş alanda toplandı. Balıkesir Valiliği'nin oluru ile Vakıflardan izin alınarak tespit edilen toplanma alanına girişte kurulan polis barikatlarında herkesin üzeri titizlikle arandı. Arama yapan polislerin hijyen için eldiven giymeleri dikkat çekti.

KARANFİL DAĞITILDI
1 Mayıs kutlamalarında Tertip Komitesi'nde yer alan yetkililerden Kesk Eğitim Sen sözcüsü Sibel Öztürk Tarakçı ve Türk-İş şube başkanı Ertan Çelikel basın mensuplarıyla işçilere ve vatandaşlara kırmızı karanfil verdiler. Kutlamaya katılan herkese Yol-İş, Kesk, Tes-İş, Harb-İş sendikalarının yaptırdığı şapkalardan dağıtıldı. 1 Mayıs kutlamalarına sendikalardan başka CHP il ve merkez ilçe örgütleriyle gençlik kolları Atatürkçü Düşünce Derneği de katıldı. Birçok ailenin çocuklarıyla katıldıkları kutlama tam bir bayram havasında geçti.

KÜRTÇE DÖVİZE EL KONULDU, PANKART KRİZİ YAŞANDI
Arama noktasında BDP üyesi olduğu öğrenilen bayan üniversite öğrencisinin elinde taşıdığı Kürtçe yazılmış döviz polislere takıldı. Üzerinde önceden bildirilmeyen bir sloganın tespit edildiği dövize el konulurken gençler içeriye alındı. Öte yandan, yine bir gurup üniversite öğrencisi daha önceden bildirilen yazıların dışında bir pankart ile alana girmek isteyince polisler tarafından engellendiler. Bir süre içeriye alınmayan öğrenciler slogan atarken tertip komitesindeki yetkililer gelerek duruma müdahale etti. Türk-İş İl Başkanı Ertan Çelikel ve Kesk Eğitim-Sen sözcüsü Sibel Öztürk Tarakçı polis yetkilileriyle görüştü. Sibel Öztürk Tarakçı, bildirilen listede yer almamasına rağmen gençlerin pankartlarıyla içeriye alınmalarını bir tatsızlık çıkmamasını istedi. Tarakçı'nın, "Biz sorumluluğu üstleniyoruz, siz bununla ilgili gereğini sonra yapın, suç duyurusunda bulunun" dedi. 20 dakika süren pankart krizi polis yetkililerinin izin vermesiyle sona erdi. İlgili grup ile tertip komitesi hakkında izinsiz pankartla alakalı soruşturma açılacağı belirtildi.
Balıkesir'de polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, yaklaşık bin kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları sendika temsilcilerinin yaptıkları konuşmalar ve folklor gösterilerinin ardından akşam saatlerinde olaysız şekilde sona erdi.