Bakab Gezi Otobüsü Safranbolu'da

İstanbul EMITT 2010 fuarında Sevgililer Günü dolayısıyla BAKAB stantlarını gezenler arasında yapılan çekiliş sonucu Karadeniz turu kazanan 10 talihli çift, gezinin 6. durağı olan Safranbolu'ya geldi.

Bakab Gezi Otobüsü Safranbolu'da
Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) tarafından organize edilen Batı Karadeniz Turu kapsamında bugün Safranbolu'ya gelen 10 talihli çift, Safranbolu'ya hayran kaldıklarını ifade etti. Talihliler 26 Nisan'da Sakarya Taraklı'dan başlayan tur kapsamında sırasıyla Düzce, Bolu Göynük, Zonguldak Ereğlisi ve Bartın Amasra'dan sonra bugün Safranbolu'ya geldiler. Geceyi Safranbolu'da geçirecek olan talihliler ilk olarak sabah saatlerinde Bulak Mencilis Mağarası'nı gezdi. Daha sonra İncekaya Su Kemeri ve Yörük Köyünü gezen talihliler öğlen yemeğini ise Konarı Saklı Bahçe de piknik yaparak geçirdi. Safranbolu şehir turunun ardından talihliler Cinci Han'da düzenlenen geceye katıldı.
Geziye, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un organize ettiği piknik programı ayrı bir renk kattı. Bakab Encümen toplantısı için ilçede bulunan encümen üyeleri ve talihli çiftler doğa harikası Konarı Köyünde çay kenarında düzenlenen piknik programında hoşça vakit geçirdi. BAKAB'ın düzenlediği tura katılan Birol Günay, "Bu şanslı gruba İstanbul'dan katılıyoruz. Tura başlayalı yaklaşık 6 gün oldu. Tura ilk önce Taraklı'dan başladık. Daha sonra Mudurnu, Göynük, Düzce, Karadeniz Ereğlisi, Bartın, Amasra. Bugünde Safranbolu'dayız. Tabi bizim için en önemli nokta Safranbolu'ydu. Safranbolu UNESCO'nun Dünya Miras Listesinde olan bir kent. O yüzden özellikle Safranbolu'yu hevesle bekliyorduk. Bizim amatörce yaptığımız bir misyonumuz var. Dünya'daki UNESCO'nun belirlemiş olduğu dünya miras listesindeki yerleri geziyoruz. Dünya Mirası Gezginleri Derneği adı altında bir dernek kuruyoruz. Kuruluş çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda ben dünya ve Türkiye'de toplam 200'e yakın dünya miras listesi şehrini gezdim. Ayşe Hanım da 100'ün üzerinde geziye katılmıştır. Dünya miras listesine seçilmiş o yerler neler yapmışlar, bizde neler yapılmış. Bunları kıyaslamak adına heyecanlı bir tur oldu açıkçası. Daha önce bu şekilde bir Karadeniz turuna çıkmamıştık. Ama daha önce Safranbolu'ya iki defa gelmiştim. Bu üçüncü gelişim. İlk defa bu şekilde toplu olarak Karadeniz turu çok muhteşem oldu. Bu birliği oluşturanlara, bu turu akıl edenlere, bunu organize edenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok zekice yapılmış bir tur" dedi.
Tura katılan Ayşe Melda Özbay ise daha önce kendisinin 100'ün üzerinde Dünya Miras Listesi'ndeki şehirleri gezdiğini belirterek "Her şey çok güzel. Çok güzel yerleri gezdik. Hepsi seçilmiş çok güzel yerlerdi. Safranbolu'nun bunlar içindeki yeri bizim için çok ayrı. Gerek Valiler olsun, gerek Belediye Başkanları olsun, hepsi bu işe gönül vermişler. Bizlerle yakından ilgilendiler. Onlara ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Bu çekilişe katılıp da kazandığımızdan dolayı çok mutluyuz" dedi.