Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapılara Göz Açtırmıyor

Kaçak yapılara göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi yıkımlara devam ediyor.

Belediye Kaçak Yapı Bürosu ekipleri, sabah erken saatlerde Ulus, Millet, Arabayatağı ve İsabey mahallelerinde yıkım yaptı. Tespit edilen 11 kaçak inşaat yıkıldı. Evleri yıkılan vatandaşlar ekiplere engel olmaya çalışırken, kadınlar göz yaşlarına boğuldu. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı yıkımlarda herhangi bir olay çıkmadı.
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım'ı modern bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. Kaçak yapılaşma konusunda kararlıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana kaçak yapı sahiplerine göz açtırmadık. Bununla ilgili olarak pankartlar ve el broşürleri dağıtarak vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık
plan meselesini çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz" diye konuştu.