Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı Silifke'de

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, "Sayın Başbakan'ın gündeme getirdiği Anayasa değişikliği paketi ve süreci Türkiye'nin demokratikleşmesi, insan hak ve özgürlükleri daha geniş taban bulması ve Türk devletinin tüm kurum ve icatlarıyla işlemesi amacına dönük değildir" dedi

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı Silifke'de
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, "Sayın Başbakan'ın gündeme getirdiği Anayasa değişikliği paketi ve süreci Türkiye'nin demokratikleşmesi, insan hak ve özgürlükleri daha geniş taban bulması ve Türk devletinin tüm kurum ve icatlarıyla işlemesi amacına dönük değildir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin milletvekilleri Kadir Ural, Akif Akkuş, Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Silifke İlçe Başkanı Özel Özel ile birlikte "Çözülen Ülke Türkiye" konulu konferansa katılmak üzere geldiği Silifke'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i makamında ziyaret eden Bölükbaşı, "Tezgahlanmaya çalışılan oyunları somut gerçeklerle inşallah açığa çıkaracağız ve sayın Başbakanın, Habur'un Başbakanın Türk milleti tarafından daha iyi tanınmasını amaçlayıp bir nebze de olsa katkıda bulunacağız" dedi.

Bölükbaşı, gazetecilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın düzenlediği basın toplantısında 'hukuk devleti değerlerinin tartışmaya açılmaması gerektiği' konusundaki beyanı ile ilgili sorusu üzerine "Sayın Başbakanın gündeme getirdiği Anayasa değişikliği paketi ve süreci Türkiye'nin demokratikleşmesi, insan hak ve özgürlükleri daha geniş taban bulması ve Türk devletinin tüm kurum ve icatlarıyla işlemesi amacına dönük değildir. Çünkü bu kavramların tümü sayın Başbakana yabancıdır. Sayın başbakanın derdi, birincisi Türkiye'nin gerçek gündeminin tartışılmasını önlemek, işsizliğin, sefaletliğin, açlığın ve yoksulluğun tartışmasını önlemek. İkincisi, sayın Başbakan bütün siyasi hayatında ucuz istismarla yol almış bir siyasi kariyere sahiptir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikliğini istismar malzemesi olarak kullandığını öne süren Bölükbaşı, Anayasa değişikliğindeki üçüncü amacın 'PKK açılımı, Kürt açılımı'nı ilerletmek için anayasal altyapı hazırlanması olduğunu, son amacın ise 'bugüne kadar yaptıklarının hesabını vermekten kurtulma' arayışı olduğunu ileri sürdü. Toplumsal bir uzlaşma sağlanmadan yapılacak Anayasa değişikliğinin hiçbir zaman toplumun malı olmayacağını söyleyen Yalçınkaya'nın açıklamasına da değinen Bölükbaşı, "Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli de Türkiye'nin gerçek anlamda bir toplumsal sözleşme niteliğindeki bir Anayasa'ya mümkün olabilecek en geniş uzlaşmayla ulaşılması gerektiğini baştan beri savunmuştur. Bu amaçla Meclis bünyesinde bir Anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulması, burada katılacak siyasi partilerin üzerinde uzlaşacakları konuların bir metne dökülerek seçimlerden sonra oluşturulacak 24. dönem parlamentoda bunları hayata geçirilmesini esasen önermiştir" dedi.

Bölükbaşı, bir gazetecinin AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ile BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan arasında çıkan bayrak tartışması ile ilgili sorusuna, "Bizi izam eden bir tartışma değil. MHP tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek dil ülküsüne sözde değil özde bağlı olan ve 40 yıllık şerefli mücadele geçmişiyle bunu hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde ortaya koyan siyasi kuruluştur. Biz bayrak tartışmalarına girmeyi abes görüyoruz. Bayrağa biz sözde değil, özde sevdiğimiz için sayın Tüzmen'le BDP'li diğer milletvekilleri arasındaki tartışma bizim meselemiz değildir" karşılığını verdi.

Kendisine ikram edilen meşhur Silifke yoğurdundan yapılmış ayranı içip, yörede yetişen çilek ve erikten yiyen Bölükbaşı, ayran ve meyvelerin çok lezzetli olduğunu belirterek, yapılan ikramlar için Öngel'e teşekkür etti.