Malatya'da Ağız Ve Diş Sağlığı Taraması 25 Mayıs'ta Tamamlanacak

Malatya'da ilköğretim okullarında düzenlenen ağız ve diş sağlığı taramasının 25 Mayıs'ta tamamlanacağı bildirildi.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada,
"İlimiz ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığına yönelik çalışmalar kapsamında yürüttüğümüz gülümseyen Malatya için el ele ağız ve diş sağlığı taraması 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda 20 Mart 2010 tarihinde başlamıştır. İlimiz merkezindeki 156 İlköğretim Okullarındaki 71 bin 803 öğrenci taramada geçilecektir. Tarama, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Ocaklarındaki diş hekimleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri ile Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ersöz Yrd. Doç.
Dr. Çiğdem Güler tarafından gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı.
"Tarama sonucunda öğrencilerin eğitim ile ağız ve diş sağlığı bilgileri artırılacak, doğru tutum ve alışkanlıklar oluşturulacak, diş hekim korkularının giderilmesi sağlanacak ve diş taraması yapılan her öğrenci lüzumu halinde tedavisi için diş hekimine yönlendirilecektir" diyen zengin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Taramada 71 bin 803 öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtılacaktır. Öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımı hakkında bilgiler verilecek. Konu ile ilgili eğitici afiş ve broşürler dağıtılacak. Ayrıca okullarda bulunan her sınıfa koruyucu ağız ve diş sağlığı bilgilerini içeren CD'ler dağıtılacaktır. 2009 -2010 öğretim yılı için yapılacak ağız ve diş sağlığı taraması 25 Mayıs 2010 tarihinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda tamamlanmış olacaktır."