Erciş Myo Öğrencilerinden Kardeş Okul Yararına Gece

Van'ın Erciş ilçesinde yürütülen 'Gönülden gönüle eğitim projesi' kapsamında Erciş Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, kardeş okulu olan Zikri Sinoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri için tiyatro ve müzik dinletisi düzenlendi

Erciş Myo Öğrencilerinden Kardeş Okul Yararına Gece
Van'ın Erciş ilçesinde yürütülen 'Gönülden gönüle eğitim projesi' kapsamında Erciş Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, kardeş okulu olan Zikri Sinoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri için tiyatro ve müzik dinletisi düzenlendi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu salonunda gerçekleşen gecede bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu projenin amaç ve önemini anlattı. Kaymakamlıkça yürütülen 'Kardeş kurum kardeş okul' kampanyasının ilçede büyük bir coşkuyla yürütüldüğünü ifade eden Kaymakam Kurtoğlu, "Bugüne kadar 50 üzerinde okulumuzda bu faaliyetleri izleme imkanına sahip oldum. Bu kampanya başlarken amacımız, kurumlar arasında dayanışmayı, kaynaşmayı artırabilmek, eğitime olan katkı sağlamaktı. Eğitimin sadece öğretmenlerin ve milli eğitim camiasının işi olmadığını, toplumun her kesiminin mutlaka bu süreçte yer alması gerektiğinin bilicinde olarak kampanyayı başlattık. Şimdiye kadar gezdiğim okullarda faaliyetleri izlerken ve yine Erciş Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile Zikri Sinoğlu İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nün birlikte yaptıkları etkinlik çizelgesini incelediğimde bu amaca ulaştığımızda bu amacı gerçekleştiğimizi, önemli mesafeler kat edildiğini görmekten duyduğumuz mutluluğu özelikle ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, yaptığı konuşmanın ardında Erciş MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Terzioğlu'na yardımlarından ötürü şükran plaketi verildi. Öğrenciler tarafından sunulan tiyatro gösterisini 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkan Vekili Zülfikar Arapoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, kurum müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı.