Eğitim-sen'den Chp Çorum İl Başkanlığı'na Ziyaret

Eğitim-Sen Şube Başkanı Halil Özbent, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'na yeniden seçilen Tufan Köse'ye kutlama ziyaretinde bulundu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Özbent, Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yer seçiminin yanlış olduğunu savunarak, "Kapısı camiye bakan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşıyız" dedi.
Özbent, ziyarette CHP'den 17 Nisan'da Ankara'da yapacakları eyleme destek istedi.
Çorum Belediye Meclisi'nin oy çokluğu ile aldığı kararla İmam Hatip Lisesi (İHL) civarına Milli Eğitim binasının işaretlendiğini hatırlatan Özbent, belirlenen yerin yanlış olduğunu öne sürdü.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İHL bahçesine yapılmaması için imza kampanyası başlatacaklarını belirten Özbent, kapısı camiye bakan bir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşı olduklarını belirtti. Özbent, bu konuda CHP'li Belediye Meclis üyelerinin tutumunu takdir ettiklerini kaydetti.
CHP İl Başkanı Tufan Köse de, CHP'nin her zaman sendikal mücadelenin içerisinde yer aldığını ve sendikalaşmanın önünü açtığını belirterek, CHP'nin de parasız eğitim ve sağlığı savunduğunu, bu konuda her zaman Eğitim-Sen'e destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.