Rıdvan'ın dinlemeye takılan konuşmaları

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in dinlemeye takılan konuşmaları...

Rıdvan Dilmen’in at yarışı oynaması için para verdiği M. Ş.’nin tutan kuponu yatırmadığını söylemesi üzerine çeteye başvurduğu öğrenildi. Polisin teknik takibine takılan 2008 Ekim ayındaki konuşmaya göre çete lideri Mehmet Yanık’la Rıdvan Dilmen arasında şu diyalog geçiyor:

Dilmen: Buna at yarışı oynadım ben, 5-6 kupon yaptım. Saat böyle üç buçuk-dört cıvarı. 6’lıların hepsi tuttu. Nereden baksan 50-60 milyar alacaktı. Ben parasını da gönderdim. ’Yatırmadım’ diyor. ’Mesaj gelmedi bana’ diyor. ’Bana da gönderildi’ diyor, ’İletildi’diyor. Buna mesaj gitmiş mi?

Yanık: Hemen halledeceğim.

(Bir süre sonra...)

Yanık: İletilmiş abi...

Dilmen: O zaman ayrıntıları bi öğren de önemli hocam. Çünkü ben parasını verdim. 100 milyar da gitti a..k.. Valla ya bi ara da s..m onun parasını alayım o parayı... 200 milyar gitti o. ç.

Yanık: Sana onu yarın vereceğim. Kağıtları sen ondan git parasını al abi.

Çeteyi Belçika polisinin yazısı ortaya çıkardı

Telekulak çetesini ortaya çıkarak operasyonun 2007’de Belçika polisinden gelen bir yazı üzerine başladığı öğrenildi. İddiaya göre, Belçika’da uyuşturucu kaçakçılığı yapan Asığısan, telekulak çetesi elebaşı Mehmet Yanık’a bağlı olarak çalışıyordu. Asığısan 2007’de Asığısan, uyuşturucu ticareti yapan Mehmet Gezer ile 290 bin euro karşılığı Irak doları almak için anlaştı. Hatay’da yapılan alışverişte Asığısan 290 bin euro’yu nakit olarak verdi. Parayı alan Gezer ise Irak dolarlarını vermeden ortadan kayboldu. Asığısan durumu, çete lideri Mehmet Yanık’a anlattı. Yanık, Asığısan’ı adamı Zafer Çalışkan’a yönlendirdi. Asığısan ve Çalışkan adamlarıyla birlikte Hatay’da Mehmet Gezer’i yakalamak amacıyla takip başlattı. Türk polisi ise Belçika polisinin gönderdiği yazı ile durumdan haberdar oldu.

Fiziki takip de yaptılar

Polisin örgüt lideri Mehmet Yanık’ı yakın takibe aldı. Yanık’ın kendisini bazan “Turkcell yöneticisi”, bazen de “Bülent Keskin kod adlı İstihbarat Başkanı” tanıttığını belirledi. Yanık’ın çete kurarak İstanbul ve Hatay’da yağma, tehdit, şantaj, haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri ele geçirme suçlarına karıştığı belirlendi. Mehmet Yanık’ın bir GSM şirketinde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Fatih Bilir ile irtibatlı olduğu ve şirketin imkanları kullanılarak üçüncü şahıslara ait telefon konruşmalarının elde edildiği belirlendi. Çetenin telefon konuşmalarından ve fiziki takiplerden elde ettiği bilgileri fahiş fiyatlarla müşterilerine sattığı anlaşıldı. Çetenin telefon dinlemelerini Fatih Bilir’in fiziki takiplerini ise Zafer Çalışkan’ın koordine ettiği anlaşıldı.