Önce Fidan Diktiler Sonra Halay Çektiler

Bitlis Eren Üniversitesi kampus alanında düzenlenen fidan dikim töreninde üşüyen üniversiteliler, ısınmak için inşaat alanında halay çektiler.

Önce Fidan Diktiler Sonra Halay Çektiler
Üniversite yerleşmesinde korulu alanı olarak gösterilen yaklaşık 150 dönüm araziye Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlileri, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 6'ncı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı ve öğrenciler 5 bin çam fidanı diktiler. Havanın soğuk ve rüzgarlı olması nedeniyle üşüyen öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi inşaatında düzenlenen ikramda uzun süre halay çektiler. Öğrenciler Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 6'ncı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar'ı da halaya dahil ettiler.
Fidan dikimi ile ilgili olarak açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, Bitlis Eren Üniversitesi'nin yerleşmesinde inşaat alanı dışında kalan bölümlerin koruluk olarak planlandığını, bunlardan ilkini bugün yapılan programla gerçekleştirdiklerini söyledi. Apaydın, kampus alanı içinde çeşitli ağaçlandırma çalışmaları da yapacaklarını dile getirerek, "Bugün Tatvan ve Bitlis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 150 dönümlük arazimize 5 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Çevre ve Orman Müdürlüğümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında kampus alanımıza önümüzdeki günlerde de fidan dikimleri gerçekleştireceğiz. Fidan dikim törenlerimize katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.