Umud İl Temsilcisi Kemal Baykara, Öğrencilere Madde Bağımlılığını Anlattı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) Afyonkarahisar Temsilcisi Kemal Baykara, Afyonkarahisar Lisesi'nde "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu" konulu seminer verdi.

Afyonkarahisar Lisesi'ndeki 9. ve 10. sınıf öğrencilerine madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları anlatıldı. Semineri veren UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, birahane, disko ve benzeri mekanların uyuşturucu madde kullanımı ve dağıtımı için uygun yerler olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere bu tip yerlerden uzak durma çağrısında bulundu. Baykara, pek çok uyuşturucu maddeye bağımlı hale gelmek için bir defa kullanılmasının yeterli olduğunu söyledi.
Yaklaşık 1 saat süren seminerde Baykara, vahşice işlenmiş cinayetlerin, hırsızlıkların, trafik kazalarının ve terör olaylarının altında uyuşturucu madde almış kişilerin bulunduğunu vurguladı. Madde bağımlılığının gün geçtikçe arttığını anlatan Baykara, "Enerjinizi milli ve manevi değerlere, sosyal faaliyetlere yöneltmelisiniz. Sevincinizi, üzüntülerinizi ailenizle paylaşın. Sizi madde bağımlılığına alıştırmak isteyen kişi, ilk defa gördüğünüz bir şahıs da olabilir. Türlü yöntemlerle sizleri istemediğiniz
şeyleri yaptırmaya zorlayan kişilere karşı kendinizi ortaya koyarak, hayır diyerek diğer insanlardan saygı görebilirsiniz" dedi.
Sağlığın her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Baykara, gençlerin geleceğinin en büyük düşmanlarını sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler olarak sıraladı.