Nazilli Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Nazilli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

2 yılı kapsayan sözleşme gereği Nazilli Belediyesi'nde çalışan 213 kadrolu ve mevsimlik işçiye 1 yıldan 10 yıla kadar çalışmış kıdemli işçilere maaşlarına 2 TL iyileştirme zammı ile birlikte tüm işçilere 4,50 TL ücret zammı artışı yapıldı.
Nazilli Belediyesi Başkanlık Makamında yapılan imza törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye-İş Sendikası Nazilli Şube Başkanı Ali Kundakçıoğlu, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Sak, Mali Sekreter Muammer Ünal, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Boyacı ve Ertuğrul Karagöz katıldı.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm işçilere 4,50 TL ücret zammı artışı yapıldığını söyledi. İşçilere kıdem yılları itibari ile her yıl için 0.13 TL kıdem zammı verildiğini söyleyen Alıcık, "Ortalama olarak bir işçimize toplam 7.80 TL ile 9 TL arası yevmiye artışı yaptık. Bu da maaş bordrosuna yansıyan diğer sosyal ücretler ile birlikte en az aylık 200 lira üzere bir artışı işaret etmektedir. Bunların dışında yasalar ve toplu iş sözleşmesinden doğan tüm sosyal haklara ilaveten yılda 130 yevmiye ikramiye ödenmesi kararlaştırılmıştır. İkinci yıl sözleşmemiz gereği, birinci 6 ayında tüm hak edişlere yüüzde 6, ikinci 6. ayında yüzde 6 oranında artış yapılmıştır" dedi.
Belediye-İş Sendikası Nazilli Şube Başkanı Ali Kundakçıoğlu yaptığı konuşmasında; "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlerle yaptığı çalışmalardan memnunuz. Bu iyileştirmelerden üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.