Haberal: Eruygur'la ağaç diktik

Dün 2.Ergenekon soruşturması kapsamında video konferans sistemi ile hastanede savunması alınan Mehmet Haberal 'Org. Şener Eruygur'u tanıyor musunuz?' sorusu üzerine “ Kendisi ile ağaç dikeme töreninde karşılaştık makamında görüşmedik” diye konuştu.

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasından video konferans yöntemiyle hakim Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, çapraz sorgusu yapılan Prof. Dr. Haberal, Özese'nin tutuksuz sanık Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile ne zaman tanıştığına ilişkin sorusuna, Eruygur'u Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde ismen tanıdığını belirterek, daha sonra Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde de sadece resmi toplantılarda görüştüğünü kaydetti.

TÖRENDE KARŞILAŞTIK

Eruygur'un komutanlığı döneminde, ağaç dikme törenine bütün rektörleri olduğu gibi kendisini de davet ettiğini ifade eden Haberal, Eruygur ile bu ağaç dikme töreninde karşılaştığını, hiçbir şekilde Eruygur'un makamında görüşme yapmadığını vurguladı. Eruygur ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanlığı döneminde de iki kere görüştüğünü, ADD'nin düzenlediği toplantıya katıldığını dile getiren Haberal, dernek faaliyetleri dışında Eruygur ile görüşmediğini anlattı.
Tutuksuz sanık Hurşit Tolon ile ne zamandan beri görüştüğüne ilişkin soruya da Haberal, "Böbrek tranplantasyonuna başladığımızda Tolon Amerika'da ataşe olarak bulunuyormuş. Tolon Amerika'dayken bu konuyla yakından ilgilenmiş. Genelkurmayda karşılaşınca, askerlere organ bağışı sistemi hakkında bilgi vermek üzere bir çalışma yaptığını söyledi" dedi.

ECEVİT SORULARI KIZDIRDI


Mehmet Haberal, Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in tedavi sürecine ilişkin sorular soran Hakim Özese'ye tepki gösterdi. Haberal, Özese'nin nasıl bir tedavi uygulandığı yönündeki sorusuna tepki göstererek, "Hasta ile ilgili bilgi verebilmem için kendisinin izin vermesi gerekir. Hipokrat yemini ettim. Hasta ile hekim arasındaki ilişkiyi bir tek Allah bilir" diye konuştu.