Bbp Bozbey'in Bir Yılını Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, ilçeye yeni dahil olan beldelerin hizmet alamadığını, alt yapı, sağlık hizmetleri ve toplu ulaşımda ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi.

'Gülümseyin, Nilüfer'desiniz' sloganının, tiyatro festivali, bowling, kültür ve sanat faliyetlerinde geçerli olduğunu belirten Aydın, birçok mahalle ve yeni bağlanan beldede çözülemeyen sıkıntılar sebebiyle şehrin öbür yakasının gülemediğini bildirdi. Su altında kalan Gölyazı beldesinde alt yapı sıkıntılarının had safhada olduğuna dikkati çeken Aydın, "Kayapa, Akçalar ve Gölyazı'da sık sık elektrik kesintileri devam ediyor. Hızlı bir yapılaşma ile birlikte alt yapı yetersiz kalıyor. En ufak yağmurda yollarda su birikintileri, dereler oluşuyor. Altınşehir'in hali ortada. Mahalle aralarında yüzlerce bozuk yola hizmet veren, tamir eden yok. Kepçesini kapan yolları kesip biçiyor. Üstüne mıcırı serip gediyor. Caddeler mezbelelik halde duruyor" dedi.
Nilüfer'de sağlık alanında da sıkıntıları olduğunu anlatan Aydın, "Balat, Ahmet Yesevi, Işıktepe ve Hasana mahallerinde görev yapacak aile hekimleri yok, vatandaş bir asprin yazdırmak için kilometrelerce mesafe kat ediyor. 300 bin nüfuslu bir ilçede tam teşekküllü bir devlet hastanesi yok. Ertuğrul, Özlüce'de yeterli seviyede çocuk parkları bulunmuyor. Yıllardan beri yüksek gerilim hattının kaldırılmasına yönelik bir çalışma yok. Emek'e uzatılan Bursaray hattının 700 metre daha ileri götürülerek Balat-Ahmet Yesevi ve Geçit sakinlerine de hizmet vermesi isteniyor. Akşamları geç saate kadar gıda ile alakalı mekanları ile ailelerin daha önce kullandığı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda hızla içkili mekan ruhsatı verilmesi, caddeyi ikinci bir Arap Şükrü'ye çevirdi. Vatandaş, ailece bu güzel caddede dolaşamaz oldu. Yöneticilerimizin bu ikazları dikkate almasını bekler, insanlarımızın yaşadıkları her yerde gülümsemelerini temenni ediyoruz" dedi.