Ak Parti, Bozbey'in Bir Yılını Değerlendirdi

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, Nilüfer Belediyesi'nin borcunun 42 milyon TL olduğunu iddia etti.

AK Parti İl Başkanı Nagıp Vardar'la birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in bir yıllık icraatını değerlendirdi. Nilüfer'de rutin belediyecilik hizmetleri haricinde Nilüferin ihtiyacı olan öncelikli projelerle ilgili gerekli icraatların yapılmadığını söyleyen Düvencioğlu, "Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin 28-30 milyon TL borcu olduğunu söylüyor, ancak yaptığımız tespitlerde İller Bankası ve diğer bankalardan alınan krediler ile birlikte toplam borcun 42 milyon TL olduğu görülmektedir. Üstelik yeni dönemde Nilüfer Belediyesi'nin yapımı devam eden bir projesi de yoktur. Nilüfer Belediyesi borç batağındadır, bu haliyle Nilüferlilere yeni projeler ve hizmetler sunması mümkün görülmemektedir" dedi.
Nilüfer Belediyesi'nin yıllardır barakalarda hizmet vermesi yüzünden belediyenin yaklaşık 18 milyon 260 bin TL zarara uğratıldığını iddia eden Düvencioğlu, "11 yıldır, Nilüferdeki hizmetlerin tek noktadan yürütülmesi gerektiğini ısrarla söylememize rağmen, sayın Bozbey, Nilüferlilere barakalarda hizmet vermekten mutlu olduğunu, başka bir yere ihtiyaç duyulmadığını ifade etmiştir. Oysa, gelinen noktada, sayın Bozbey, Nilpark'a taşınarak, 11 yıldır ısrarla savunduğu ilkelerin aksine hareket ederek çelişkiye düşmüştür. Üstelik Nilpark'a taşınmalarını haklı göstermek için, kendi ifadesi ile yılda 1 milyon 660 bin TL tutarında bir tasarrufa gidildiğini söylüyor. O zaman 'e soruyoruz: Yılda 11 yılda 18 milyon 260 bin TL tasarruf neden heba edilmiştir? Bizim yıllarca ısrarla söylediğimiz uyarıları dikkate almayan Bozbey, kendi hesabı ile Nilüferlileri 18 milyon 260 bin TL zarara uğratmıştır, israf edilen bu parayla Nilüfer'e yeni iki belediye hizmet binası daha yapılabilirdi" diye konuştu.
"BELEDİYE BÜTÇESİ HAYALİ"
Nilüfer'in 2009 yılı bütçesinin 142 milyon 310 bin TL olduğunu, ancak 2010 yılı bütçesinin 118 milyon 150 bin TL olarak onaylandığını kaydeden Düvencioğlu, "Son seçimlerle birlikte Nilüfer'e beldelerin eklenmesi ile hizmet alanı artmasına rağmen, bütçenin 24 milyon TL düşürülmesi, geçmişte söylediğimiz hayali bütçe söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.
Nilüfer Belediyesi'ne bağlanan beldelerin hesaplarına ait devir bilgilerine göre Görükle Belediyesi'nin 5 milyon 750bin TL ,Çalı Belediyesi'nin 1 milyon 340 bin TL, Hasanağa Belediyesi'nin 120 bin TL, Akçalar Belediyesi'nin 130 bin TL tutarında borçla, Gölyazı Belediyesi'nin 130 bin TL ve Kayapa Belediyesi'nin ise 125 bin TL kasa fazlası ile devrolduğunu bildiren Düvencioğlu şunları söyledi:
"Beldelerin yaklaşık 1 milyon TL alacakları bu kapsamda belirtilmemiştir. Sadece Kayapa'daki benzinlik satışından 1 milyon 800 bin TL, iki arsa satışından 800 bin TL gelir elde edilmiştir. Ayrıca Kayapa beldesinde faal durumda bir düğün salonu, 8 lojman, 7 villa ve 240 dönüm imarlı arsa, Hasanağa'da 65 bin metrekare imarlı parsel Nilüfer Belediyesi'ne devredilmiştir. Beldelerin alacakları ve devredilen gayrimenkul değerleri dikkate alındığında, beldelerin devrolan borçlarının çok çok üstünde alacaklarının ve gayri menkullerinin olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Devredilen beldeler Bozbey'e sorun değil aksine cansuyu olmuştur. Bozbey'den beldelerden yapılan satışların beldelere hizmet olarak dönmesinin takipçisi olacağız".
Başkan Mustafa Bozbey'in basın açıklamasını yaptığı Konak yüzme havuzu tesislerinin, geçen dönem hizmetleri engellemekle suçlanan AK Partili meclis üyelerinin İller Bankası'ndan alınan krediye onay vermesi ile yapıldığını ifade eden Düvencioğlu, Bozbey'in hükümetin bir tek yatırımının olmadığı yönündeki eleştirilerine sert cevap verdi. Ak Parti ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nilüfer'e ilk öğretim ve lise olmak üzere toplam 26 adet eğitim kurumu yapıldığını söyleyen Düvencioğlu " Hasanağa ve Kayapa TOTİK evleri, Görükle yakın çevre yolu, Çalı yolu genişletme çalışmaları, Esentepe, Orhaneli ve Gül batçıkları, Filament ve Beşevler kavşakları, Nilüfer Belediyesi hizmet alanında olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmaları, Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi düzenlemesi, asfaltlanması ve elektrik hatlarının yer altına alınması, Dört Çelik Çocuk Hastanesi'nin tamamlanması, kent hali, Bursaray C etabı, Özlüce spor tesisleri, Özlüce atık su arıtma tesisi ve
ayrıca Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin de ihalesi yapılmıştır. Son altı yılda hükümet ve büyükşehir aracılığı ile yapılan hizmetlerin toplamı Nilüfer Belediyesi'nin aynı dönemde yaptığı hizmet harcamalarından daha fazladır" diye konuştu.
Nilüfer Belediyesi çalışanlarının yaklaşık bir yıldır maaşlarını düzenli olarak alamadıklarını, ayrıca taşeron firma aracılığı ile çalışanların birikmiş 4-5 aylık maaşlarının ödenmediğini ileri süren Düvencioğlu, " Çalışanlar akşamları evlerine ne götüreceklerini düşünürken, Bozbey ağustos böceği misali zeybek oynayıp türkü söylüyor. Beldelerden gelen personele ayrımcılık yapılıyor ve daha zor şartlarda görevlendiriliyor, Tekel işçilerine destek için otobüs gönderen Bozbey'in kendi işçilerine bu zulmü reva görmesi çifte standart uyguladığının açık bir göstergesidir" dedi.