Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Öcalan Sayın Mertebesine Mhp Ve Chp Sayesinde Gelmiştir'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Öcalan sayın mertebesine MHP ve CHP sayesinde gelmiştir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, sivil anayasanın sadece başbakanın değil, Türk milletinin meselesi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Desteklenmelidir. MHP ve CHP ne zamandan beri sütten çıkmış ak kaşık oldular? 'Şehide kelle Öcalan'a sayın diyene destek yok' diyen Bahçeli, attığı imza ile Öcalan'ı 2000 yılında bu milletin başına resmen sayın ilan ettiğini pek çabuk unutmuştur. Öcalan'ı sayın mertebesine Erdoğan'dan önce getirenler şimdi başkalarını kınayarak prim yapmanın peşinde gezmektedirler. Bunun adına da
muhalefet demektedirler. Sanki Kürtçe eğitime kendileri onay vermemiş sanki Öcalan'a buyurun İmralı da istirahat ediniz kendileri dememişler gibi" dedi.
Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Ahmet Reyiz Yılmaz, "Öcalan Erdoğan'ın değil, Kürt solunu destekleyen Baykal ve İmralı konforunu hazırlayan Bahçeli'nin günahıdır. Öcalan sayın mertebesine MHP ve CHP sayesinde gelmiştir. Öcalan'ın bugünkü konumu, CHP'nin ayrılıkçı Kürt solu politikaları ve sonrasın da MHP'nin imza altına aldığı AB uyum paketleri sayesinde oluşmuştur.
Ülkeyi 2001 de krize sokan sonrada bırakıp kaçan ve yüzleri kızarmadan yeniden milletten yetki isteyenler kendi geçmişlerine bakmadan milleti aldatmaya devam ediyorlar. Bugünkü tablonun sorumlusu sadece Erdoğan değildir. Erdoğan bırakılan yerden devam etmiştir. Hükümetin en çok milletvekiline sahip değimliydi? Ermeni tasarısı ilk kez 2001 de Fransa meclisinde onaylandığında Erdoğan mı hükümetin büyük ortağı idi? Yalan söylemenin adına siyaset deniyor bu ülkede. Kimse milleti balık hafızalı yerine koymasın.
O gün Fransa Ermeni tasarısını onayladığın da sessiz kalan Bahçeli bugün ise Amerika'daki Ermeni soykırım yalan onayına sessiz kalan Sn. Erdoğan? Sadece isim farklı tepkiler hep aynı. Değişen hiç bir şey yok golü atanlar değişmiştir golü yiyense hep milletim olmuştur. Bugünkü Muhalefet de iktidarda küresel sermayenin hizmetkarlarıdır. Onlar sırası geldiğinde sahaya sürülen oyunculardan başka bir şey değillerdir" diye konuştu.