Afyonkarahisar'da Polis Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 'Polisin Sanatsal Etkinlikleri' konulu resim ve ebru sergisi açtı.

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan sergiye İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Hasan Şahin, Emniyet amirleri, Başkomiserler ve polis memurları katıldı. Serginin açılış kurdelesini İsmail Türkmenli ve Hasan Şahin kesti. İl Emniyet Müdürü Türkmenli'nin eşi Aslı Türkmenli, polis memuru Mehmet Öğlek ve sivil memur Zeynep Gürman'ın ebru, yağlı boya, karakalem çalışmalarının yanı sıra seramikten
yapılan tabak ve vazolardan oluşan 93 eserin yer aldığı sergi 4 gün açık kalacak.
İl Emniyet Müdürü Türkmenli, "Bizim polis olarak bir yüzümüz var. Oynadığımız bir rolümüz var. Bu rol çok sempatik bir rol değil maalesef. Çünkü biz kanunsuz işlerle uğraşan kişilerle uğraşıyoruz. Kanuna uydurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bunu yaparken de kanunun emrettiği şekilde bazen sözle, bazen kelepçe takarak, belki cop kullanarak, gaz sıkarak uyguluyoruz. Yani bunlar çok sempatik şeyler değil. Bizim bir de insani yönümüz var. Arkadaşlarımızın uğraşlarından baya ciddi şeyler gördüm ve beğendim"
diye konuştu.