Yaşlı Filistinli kontrol noktasında yaşamını yitirdi

Hindistan'ın kurucusu Mahatma Gandi'nin torunu Rajmohan Gandi'nin Kudüs'ü ziyaret ettiği sırada Filistinli Bakan Mustafa El Barghuti ile birlikte İbrahim Cami yakınlarındaki bir kontrol noktasında uzun süre bekletilmesi nedeni ile İsrail askerleri ile tartıştı.

İsrail askerî kontrol noktasında uzun süre bekletilen 62 yaşındaki bir Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail Parlamentosu’nun Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi Filistinlinin ölümünden İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ı sorumlu tuttu. Olay önceki akşam Batı Şeria’nın kuzeyinde, Nablus ile Tuba kentleri yakınındaki, Ürdün Vadisi’ne askerî geçiş noktası El Hamra’da meydana geldi.

BİRKAÇ SAAT BEKLETİLDİ

Şeker hastası olduğu bildirilen Muhammed Damen Abid El Kerim Eliyat adlı Filistinli yaşlı adam kontrol noktasında birkaç saat bekletildi ve geçişine izin verilmedi. Filistinliye, Fransız pasaportu taşıdığı gerekçesiyle izin verilmediği belirtiliyor.
Saatler sonra geçiş izni alabilen Filistinlinin, bu kez bindiği takside kalp krizi geçirdiği ve su kaybı nedeniyle öldüğü bildirildi. İsrail parlamentosunun Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi, Filistinlinin askerî kontrol noktasında ölümünden İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın sorumlu olduğunu söyledi. Tibi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de olaya müdahil olacağı yolundaki umudunu dile getirdi.
İsrail Ordu radyosu ise, doldurulan şikâyet dilekçesinin ardından ordunun 62 yaşındaki Filistinlinin ölümüyle ilgili gelişmeleri soruşturduğunu bildirdi.

TORUN GANDİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA

Hindistan’ın kurucusu Mahatma Gandi’nin torunu Rajmohan Gandi, dün Filistinli liderler ile biraraya geldi. Gandi, ziyareti sırasında İsrail askerleriyle kurduğu temas sırasında dikkat çekti.