Çalışkan'dan Hibe Pragramı Açıklaması

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, İngiltere Büyükelçiliği'nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hibe programının başladığını açıkladı.

Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, yeni açılan Sivil Toplum Kuruluşları hibe programı ile ilgili bilgiler vererek, "Program kapsamında destek verilen öncelikli alanlar, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, sivil toplumun güçlendirilmesi, sivil toplum örgütlerinin etki alanının genişletilmesi ve çevre projeleridir" dedi.
İngiltere Büyükelçiliği'nin Türkiye'de yılda yaklaşık 500 bin Sterlin tutarında projeye fon sağladığını söyleyen Çalışkan, "Dışişleri Bakanı Jack Straw'un Türkiye'nin mevzuatının AB müktesebatına uyumu konusunda Türkiye'nin kapasitesinin genişletilmesini hedefleyen projeler kabul edilmekte ve proje fonları için başvurulabilecek iki tür fon kaynağı vardır. Birincisi, İngiliz Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu küçük projeler için 5 bin Sterline kadar fon ayırma kararı alabiliyor. İkincisi de, daha büyük projeler için, proje teklifleri, standart bir Program Başvuru Formu doldurularak İngiltere Dışişleri Bakanlığı onayına sunulmalıdır. Bir proje teklifinin incelenmesi uzun zaman aldığından, bir sonraki mali yıl için önerilen projeler ile ilgili Kasım ayında başvuru yapılması gerekmektedir. Projelere kaynak tahsis edilmesi genellikle Nisan ayının başında sonuçlanmaktadır. Teklif getireceklerin başlangıç tarihlerinin değişebileceği ancak projelerin Temmuza kadar başlamayacağını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.