Apo'yu getiren efsane isim ağır konuştu

Bölücü başı Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren efsane komutan ilk kez konuştu: Beni Silivri'ye değil İmralı'ya koysunlar...

Balyoz Operasyonu çerçevesinde hakkında yeniden tutuklama kararı çıkan emekli komutan Engin Alan ilk ve son kez konuştu. Saygı Öztürk'e konuşan Alan'ın haberi Star TV'de ekranlara geldi. "Benim Silivri'ye değil İmralı'ya koysunlar" dedi. Alan şöyle devam etti: Silivri'den tabutum çıksa bile tabutumun kapağını kaldırıp dimdik yürüyeceğim...

ÖLÜMDEN KORKMAYAN CEZAEVİNDEN KORKMAZ

Hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmasının ardından yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye bulunan Engin Alan, "Ölümden korkmayan Alan cezaevinden de korkmaz. Beni Silivri'ye değil, İmralı'ya koysunlar' diye konuştu.

ÖCALAN'I YURDA GETİREN EKİBİN İÇİNDE YER ALDI

1999'da yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin biriğilinin komutanı olarak öne çıkan Engin Alan önemli bir operasyonda görev aldı. Operasyonun askeri Kenya'ydı. Alan, MİT görevlileriyle birlikte Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin mimarlarındandı. Aynı komutan Şemdin Sakık'ın yarasa operasyonuyla ele geçirildiği operasyonda rol almıştı.

En önemli operasyonun adresi kenya'ydı. Engin Alan MİT görevlileriyle Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin mimarıydı. Alan, Şemdin Sakık'ın yarasa operasyonuyla ele geçirildiği operasyonda da rol aldı.