Siz Allah'ın dinini seçmeli yapıyorsunuz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Cemevlerinde dini eğitim verilmesi için sunduğu öneri tartışmalara neden oldu.

Siz Allah'ın dinini seçmeli yapıyorsunuz
HABERTÜRK ekranlarında yayınlanan Haber Sahası isimli programda konuyla iliglili görüşlerine başvurulan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alevi açılımı ile ilgili yürütülen çalışmalar devam ederken Bakan Çelik'ten gelen bu açıklamayı değerlendiren Bayraklı, "Cemecleri kendilerini İslam'ın dışında tutuyorlarsa bir diyeceğimiz yok. Yani adamlar diyorlarsa biz Müslüman değiliz, bizim kendi bir din anlayışımız var. Bu din anlayışını bizim ibadethanemiz Cemevleridir diyorlarsa onlara bir diyeceğimiz yok. Fakat ben burda bir yanlışlık görüyorum. Bir din eğitimi profesörü olarak Türkiye'de bir yanlışlık görüyorum. O yanlışlıkta şu; Şimdi din kültürü dersini mecburi yapıyorsunuz. Din eğitimi dersini seçmeli yapıyorsunuz. Bu yanlış. Din eğitimi dediğimiz zaman İslam eğitimi anlaşılmalı Türkiye'de. Bu İslamı koyan kim; Kur'an-ı Kerim'i, Allah siz Allah'ı seçmeli yapıyorsunuz" diye konuştu.

Ardından "Mezhepler mecburi okutulacak. Allah seçmeli okutulacak. Böyle bir şey olamaz" diyerek bu görüşe karşı çıktığını belirten Bayraklı, "Bakın burdan sesleniyorum. Bu büyük bir yanlıştır" dedi.

Bu sırada söze girmek isteyen sunucuya da "Bir dakika dinle beni" diyerek engel olan Bayraklı sözlerini şöyle sürdürdü; "Alah'ın dinini öğrenmek seçmeli. Ama din kültürü dediğiniz zaman ne anlıyorsunuz? İşte Yahudilik, Hristiyanlık, Müslümanlık, mezhepler, Alevi mezhebi, Sunni mezhebi, Şia mezhebi... mezhepler seviyesinde din olmaz. Mezhepler din koymaz. Dini Allah koyar. Allah'ta seçmeli olamaz"

İŞTE BAYRAKTAR BAYRAKLI'NIN SÖZLERİ