Mhp'den Esnaf Odası'nı Ziyaret

Milliyetçi Hareke Partisi (MHP) Milas İlçe Teşkilatı, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim'i ziyaret etti.

Mhp'den Esnaf Odası'nı Ziyaret
MHP Milas İlçe Teşkilatı, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim'i ziyaret etti. Ziyarete; MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek, Belediye Meclis Üyesi Hamdi Helvacıoğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Helvacıoğlu ve Mehmet Çayırlı'nın katıldı.
Ziyarette konuşan Başkan Mehmet Ali Şimşek, oda yönetiminin çok başarılı bulduğunu; bunun da göstergesinin, kısa bir süre önce gerçekleşen kongrede başka adayının çıkmamasına bağladığını söyledi. Şimşek: "Belediyecilik sadece yol yapmak, park ve yeşil alanlar inşa etmek değildir. Aynı zamanda kentin ekonomik ve sosyal yapısına da katkı sunmalıdır. Bakınız, yaşanılan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesim, esnaftır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak korkumuz o dur ki; orta direk diye adlandırılan dar gelirli sınıfın ortadan kalkmasından endişe duyuyoruz. Bu sınıfın en fazla bulunduğu kesim de küçük esnaftır. İlk bakışta bu sorunun çözüm kaynağı genel siyaset olarak görülebilir fakat yerelde de bizlere düşen görevler olduğuna inanıyoruz. Bir anlamda sosyal patlamaya da engel olunmuş olur.
Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve toplumun diğer katmanları bu doğrultuda birlikte hareket etmeli, kentin yönetiminde ortak fikir ve projeler üretmelidir" dedi.
Belediyelerin özellikle pazar esnafına yönelik uygulamalarına değinen Devrim: "Bazı belediyelerimizin yanlış uygulamalarına karşı çıktık, yanlış olduğunu ve esnafın mağdur olacağını söyledik. Ve bugün geldiğimiz noktada uygulamanın yanlış olduğu görüldü.
Bunu, şunun için anlattım. Sivil toplum örgütleri elbette toplumun tüm unsurlarıyla birlikte hareket etmeli, siyasi partiler ve belediyelerle de sürekli diyalog halinde olmalı. Ancak asla siyaset gütmemelidir. Siyaset yapmak bizim işimiz değil çünkü. Bizim derdimiz üyelerimiz olmalı. Nitekim ilk dönemde bu anlayışı yerleştirdik. Bunun sonucunda da demek ki iyi işler yapmışız ki, karşımıza aday dahi çıkmadı. Ancak bu durum ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, bu dönem daha fazla çalışmamız için de bir işarettir. Bölgemizdeki bazı belediyeler, Milaslı Pazar esnafına yer vermek istemedi, hala da istemiyor. Kendilerince haklı gerekçeler olabilir. Amaçları, kendi bölgesindeki esnafı korumaya çalışıyorlar. Milas olarak biz de, belki bu kadar katı kurallar koymayabiliriz ama en azından belli kuralları da ortaya koymalıyız. Bizlerin de, kendi esnafımızı korumak gibi bir görevi var" diye konuştu.
Son günlerde konuşulan panayır konusunu gündeme getiren MHP İlçe Başkanı M. Ali Şimşek de, böyle bir şey yapılacaksa Milaslı esnafın yapması gerektiğini söylerken, Oda Başkanı Celal Devrim ise, Milasspor'a herkesin sahip çıkması gerektiğine vurgu yaparak; "Geçmişten günümüze, elimizden geldiği kadar destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Çünkü Milasspor hepimizin. Bizim itirazımız, yanlış uygulama ve söylemleredir. Böyle bir konu gündeme geldiğinde önce bize sorulmalıydı. Bakın aynı firma Söke'de de açmak istedi, Söke Esnaf Odası Başkanı karşı çıktı ve kurulamadı. Benim esnafımın 15 bin liraya satılmasına razı olamam" dedi.