Masum Türker AK Parti'yi eleştirdi

DSP Balıkesir İl Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Masum Türker, AK Parti'yi eleştirdi.

Türkiye'de işsizliğin önemli bir zorun olduğunu ve büyük boyutlara ulaştığını belirten Türker, Türk – İş önüne yürümek isteyen Tekel işçilerine biber gazı ile müdahale edilmesini de eleştirdi. Emek harcayanın hak talebi kadar doğal bir şey olmadığını belirten Türker, Başbakan’a seslenerek, “Dünya tarihinde hak talebinde bulunanlar sonunda haklı çıkmış ve hakkını almıştır" dedi.

Sigara fabrikalarının satıldığını, şimdi de şeker fabrikalarının satılacağını anlatan Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti "Bunları satarken büyük paralar dönüyor, Bu işlerden kim ne kadar para kazanmış, kim ne yapmış, bir gün bu işin gerçeğini anlatacağım. Bakın şu anda THY’nin (Türk Hava Yolları) yüzde 50 hissesinin kime ait olduğu bilinmiyor. Kim hiç etmiş, nasıl etmiş, ne yapmış. Onları bir gün dosya dosya açıklayacağız. Bize ‘bu işlere sakın dokunma' diyorlar. Neden deyince de `Seni yok ederler' diyorlar. Beni yok ederler ama bu partiden binlerce Masum Türker çıkar onlara kafa tutar. Türkiye'yi soyanlardan hesap soracağız. Benimle birlikte hesap sormaya var mısınız Türkiye'yi soyanlardan hesabı hep birlikte soralım, özgüveninizi geri alın, artık 2002 geride kaldı. 2002'nin rövanşını alacağız. Yeniden DSP diyeceğiz" dedi.

BENİM SÜRYANİ OLDUĞUMU İDDİA EDERLER

Mardin doğumlu olduğu için Müslüman olmadığı şeklinde dedikodular olduğunu söyleyen Masum Türker, "Ben ne zaman aday olsam hep süryani olduğumu iddia ederler. Çünkü ben Mardinliyim. Ama Allah'a şükür ben müslümanım, ama genel başkan seçildikten sonra müslümanım dediğim için de parti meclisindeki muhaliflerden beni istifaya çağıranlar oldu. Hadi canım sende ordan. Ben doğduğum günden bu yana müslümanım ve solcuyum. Var mı diyeceğiniz" dedi.
Türker, bu ülkede artık kimsenin değerleri nedeniyle tehdit edilemeyeceğini belirterek, "Müslümanlığı başkasına bırakmayacağız. Biz hem solcuyuz, hem müslümanız. Din meydanını da AK Parti'ye bırakmayacağız" diye konuştu.

BAŞKA PARTİLERLE İTTİFAK YOK

Yapılacak bir seçimde hiçbir parti ile ittifak kurmayacaklarını da söyleyen Masum Türker, partililere hitaben "Demokratik Sol Parti'nin çatısı altında başka bir partiye gitmeden başka bayrak olmadan seçime girmeye var mısınız" diye sordu.

Türker, salondan `evet' yanıtını duyması üzerine, "Bu sizin rehberinizdir. Partiyi yücelten politikaların yanında yer alın. İkide bir birleşiyoruz diye, kimilerini milletvekili yapacağız diye başka partilerle ittifak yapmayacağız" dedi.

Türker, daha sonra partililerin kurultayda, DSP'yi iktidara taşıyacak adayın desteklenmesini istedi.