Kısaca Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının katılımı ile ilk kez uluslararası kategoride düzenlenen 10'uncu Kısa-ca Film Festivali'nin son gününde dereceye giren filmlere ödülleri verildi.


Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, jüri üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

JÜRİYE TEŞEKKÜR

İlk olarak Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon dallarında jüri üyeliği yapan katılımcılara İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Serarslan tarafından sanata ve bilime saygı heykelciği verildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİN BULDU

Daha sonra 450 film arasından finale kalan 77 kısa filmin yarıştığı festivalde ödüller dağıtıldı. Ödül alan yapıtlar ve sahipleri şunlar: Kurmaca Dalı’nda en iyi kısa film ödülü “Güneşin Karanlığı” adlı filmiyle İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Ayşegül Yadigâr.

Belgesel Dalı’nda en iyi film ödülü “Kahbe Devran” adlı kısa filmiyle Beykent Üniversitesi'nden Cahit Çeçen, Deneysel Dal’da en iyi film ödülü “Gölge” adlı kısa filmiyle İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Bilgi Diren Güneş Bu yıl ilk kez oluşturulan Animasyon Dalı’nda ise en iyi film ödülü “Karga Leşi” adlı kısa filmiyle Anadolu Üniversitesi’nden Önder Menken almaya hak kazandı. Jüri özel ödüllerini almaya hak kazananlar ve yapıtları ise şunlar: Belgesel Dalı’nda “Usta” filmiyle Selçuk Üniversitesinden Yasin Hatipoğlu ile Ömer Çakan, “Üç Nokta” filmiyle Selçuk Üniversitesi’nden Tuğba Bozkurt ve İlkem Ulutaş

Kurmaca Dalı’nda; “Dilek Ağacı” isimli filmiyle Selçuk Üniversitesi’nden Asiye Sümer, “Canbaz” filmiyle İstanbul Üniversitesi’nden Gamze Türkeli Deneysel Dal’da jüri özel ödülü “Pentpa” isimli filmi ile Selçuk Üniversitesi’nden Demet Öztürk, ‘Geleceğe Dair Bir Not’ adlı filmiyle Selçuk Üniversitesi’nden Koray Kara Süha Arın Özel Ödülü, Kırgızistan Manas Üniversitesi’nden Alican Nasirov. Aykut Koray Özel Ödülü ise Londra Kingston Üniversitesi’nden Çağıl Bocut’a verildi.