Gümüşhane İl Genel Meclisi'nde Encümen Ve İhtisas Komisyonları Seçimi Yapıldı

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı toplantıları bugün başladı. Bugünkü birleşimde bir yıl süreyle görev yapacak İl Encümenleri ve İhtisas Komisyonu üyeleri seçimi yapıldı.

İl Genel Meclisi Toplantı salonunda, Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan toplantılara 14 İl Genel Meclis üyesinin tamamı katıldı.
Toplantıda AK Parti Grup Başkanı Naim Ağaç, Şiran ilçesinden Demokrat Parti'den İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen ve geçtiğimiz haftalarda AK Parti'ye geçen meclis üyesi Abdulbaki Yeniçeri'yi tebrik ederek, "Kendisine ve grubumuza hayırlı olsun. İnsanlar sonuçta memleketine, halkına, yöresine hizmet için seçilirler. Abdulbaki Yeniçeri, seçildiğinden beri memleketi ve yöresi için çok hayırlı hizmetlerde bulunmanın gayretinde oldu. Bundan sonra da aynı hizmetlerini sürdüreceğine inanıyorum" dedi.
Toplantıda daha sonra önümüzdeki bir yıl süreyle görev yapacak olan İl Encümeni seçimleri yapıldı. Sadece AK Parti grubunun aday gösterdiği seçimlerde Muammer Taş (Merkez), Mustafa Pala (Kelkit), Mail Yavuz (Köse), Hüseyin Bedir (Torul) ve Mesut Şen (Kürtün) İl Encümenliğine seçildiler.
Kapalı zarf, gizli oylama ile yapılan İl Encümeni seçimlerinde 2 oy boş çıkarken, DP'li Yeniçeri'nin AK Parti'ye geçmesi ile birlikte Meclis'te üye dağılımı 12 AK Parti, 2 MHP oldu.
Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, yeni seçilen ve bir yıl süreyle görev yapacak olan İl Encümenlerine, başarı dileklerine bulunarak, "İnşallah hayırlı hizmetlere imza atarlar" dedi.
Bugünkü oturumlarda ayrıca İhtisas Komisyonları'na üye seçimi de yapıldı. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl Bayındırlık ve İmar Komisyonu'nun 7, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 6 kişiden, diğer komisyonlarında yine 5 kişiden oluşturulmasına karar verildi. Başkan Çobanoğlu, kanun gereği Bayındırlık ve İmar Komisyonları ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nun üye sayısının 5'ten fazla olabileceğini fakat diğer komisyonlara en fazla 5 üye seçilebileceğini belirtti.
Grupların komisyon üyelikleri için adaylarını açıklamasının ardından her komisyon için ayrı ayrı yapılan açık oylama sonucunda Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na, Naim Ağaç, Mustafa Pala, Mail Yavuz, Hüseyin Bedir, Mesun Şen, Abdulbaki Yeniçeri (AK Parti), Necati Şenel (MHP); Plan ve Bütçe Komisyonu'na Muammer Taş, Emrah Akan, İsmail Celepçi, Yücel Yusufoğlu, Osman Karabulut (AK Parti), Rıdvan Ediz (MHP); Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal İşler Komisyonu'na Mail Yavuz, Emrah Akan, İsmail Celepçi, Osman Karabulut (AK Parti), Necati Şenel (MHP); Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Emrah Akan, İsmail Celepçi, Osman Karabulut, Baki Yeniçeri (AK Parti), Rıdvan Ediz (MHP); Pestil, Köme, Kuşburnu, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu'na Muammer Taş, Naim Ağaç, Mustafa Pala, Yücel Yusufoğlu (AK Parti) ve Rıdvan Ediz (MHP) seçildiler.