Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 'Turkuvaz' Gecesi

Çankaya Belediyesi baharın gelmesiyle birlikte Kış Akşamları Dinletileri'nden, İlkbahar Akşamları Dinletileri'yle Ankaralıları buluşturmaya başladı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin (ÇSM) bu haftaki konuğu 'Turkuvaz Şarkılar' ile ünlü soprano Selva Erdener oldu. Latin müziği ve Anadolu ezgileriyle sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşatan Erdener'e Kanun'da Ahmet Baran, Klarnet'te Ekrem Öztan, Kontrabas'ta Alper Müfettişoğlu ile Piyano'da İbrahim Yazıcı eşlik etti.
Çağdaş Sanatlar Merkezi'ni dolduran sanatseverlere Sabahın Seherinde, Yarim Senden Ayrılalı, Gönül Gurbet Ele Varma gibi türkülerle duygulu anlar yaşatan Erdener, Azerbaycan Türküsü Ay Gız ve Münir Nurettin Selçuk bestesi Beni Kör Kuyularda şarkısında ise performansının doruğuna çıktı.
Konsere katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy ise "Bu akşam bizi kör kuyularda ışıksız bırakmadıkları için sevgili sanatçılarımıza Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık adına teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" diyerek İlkbahar Akşamları Dinletileri'nin yaz ayına kadar süreceğini ifade etti.