Bursalı Sanayicilerden Ak Parti'ye teşekkür

Bursalı sanayiciler, 'milyonlarca dolar ekonomik değeri bulunan' ambalaj atıkları sorununun çözümü nedeniyle AK Parti'ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Ekonomik İşler Birim Başkanı Remzi Topuk, Birim Başkan yardımcıları Yusuf Dündar ve Nilüfer Taşan'la birlikte parti merkezinde sanayicileri ağırlayan İl Başkanı Nagip Vardar, Bursalı sanayicilerin başvurusu üzerine Ankara'yla temasa geçtiklerini ve işletmeler açısından milyonlarca dolar ekonomik kayba neden olan ambalaj atıkları sorununun çözümünü sağladıklarını ifade etti.
Bundan sonra işletmelerin ambalaj atıklarını istedikleri lisanslı firmaya bedel karşılığı verebileceğini ve ortaya çıkan değerleri gelir hanesine yazabileceğini kaydeden Vardar, "Daha önceki planlamada, sanayi atıkları evsel atıklar kapsamında değerlendiriliyor ve yönetmelik gereği zorunlu olarak bedelsiz şekilde lisanslı firmalara veriliyordu. Başvurumuz üzerine, bu eksiklik ortadan kaldırıldı. Evsel atıklar ve sanayi atıkları birbirinden ayrıldı. İşletmelerimiz, il çevre müdürlüğüyle koordineli olarak,
sanayi atıklarını belirleyecekleri bir bedel karşılığı istedikleri toplayıcı firmaya verebilecekler" dedi.

"GELİNEN NOKTA SEVİNDİRİCİ"
Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, gelinen noktanın sanayiciler açısından sevindirici olduğunu kaydetti. Konu kendilerine intikal ettirildiğinde vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini, Ankara'da Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'le konuya ilişkin toplantılar yaptıklarını kaydeden Kızılcıklı, "Yaptığımız toplantılarda; atık meselesinde sanayicinin haklı olduğundan, bu konuda bir ayrım yapılması gerektiğinden bahsettik. Durumun işletmeler açısından büyük çapta ekonomik
kayba neden olduğunu belirttik. Özellikle Orman Bakanımız bizi haklı buldu ve bürokratlarına atıkların evsel ve sanayi olarak ayrıştırılması yönünde talimat verdi. Dolayısıyla geldiğimiz nokta gerçekten sevindiricidir" şeklinde konuştu.

"TASLAK DOĞRU VE SANAYİCİNİN YARARINA"
Ziyarette sanayicileri temsilen söz alan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş de, ambalaj atıkları sorununun çözüme kavuşması noktasında Orman Bakanlığının sanayicilerin bakış açısı doğrultusunda yönetmelik taslağı çıkardığını, sanayicilerin bu konuda birebir bakanlık tarafından anlaşıldığını ifade etti. Konunun sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu olduğunu ve AK Parti'nin Bursa'da Türkiye'ye örnek çalışma sergilediğini belirten
Yedikardeş, şunları söyledi:
"Yönetmelik taslağında, ambalaj atıklarının sınıflandırılması da yapıldı. Karton, naylon, plastik, metal sanayi ve cam atıkların tek tek ayrıştırılmış, bakanlığın yönetmelik taslağında ifade olunmuştur. Sınıflandırmanın yapılmış olması, bu konuda anlaşıldığımızın göstergesidir. Taslağın sanayicilerin faydasına hazırlandığını ve doğru bir yönetmelik taslağı olduğunu deklare ediyoruz."
Başkan Vardar'ın ev sahipliğinde gerçekleyen toplantıya; DOSABSİAD Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Bölge Müdürü Adnan Gerez, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi Ahmet Özenalp, Korteks Genel Müdürü Nejat Altın ve Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Ayhan Korgavuş katıldı.