Türsab Başkanı Ulusoy 'Yayla Turizmine' Dikkat Çekti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada su kaynaklarının azalmasıyla her geçen gün yayla turizminin cazibesinin arttığını söyledi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yönetim kurulu üyeleri, tur operatörleri ve danışmanlarıyla birlikte bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi. TÜRSAB heyeti, ilk olarak Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı İsmet Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri ve iş adamlarının bulunduğu öğle yemeğine katıldı. Yemek sonunda TÜRSAB heyetine, Ordu ile ilgili bir sunum yapıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen tarafından yapılan sunumda
Ordu'nun tarihi ve kültürel mekanları ile yapılması planlanan oteller hakkında bilgi verildi. Yemek sonrası konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2 yıl önce de Ordu'ya geldiğini hatırlatarak, daha önce söz verdiği otel konusunda gerekli şartlarının sağlanamadığını ancak en kısa zamanda bu konuda adım atacaklarını belirtti. Ordu'nun elindeki potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, "Artık Ordu'nun biraz mütevazı olmaktan çıkması gerekiyor. Bu el değmemiş doğasını kullanması lazım. Bu
doğa; dinozorları bitirmiştir, suları iyi kullanmayan sümerleri bitirmiştir. Dünya da su kaynakları giderek azalıyor. Suyun azalmasıyla yayla turizm öne çıkıyor. Ordu bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.
Daha önceki ziyaretinde Ordu'ya tüm kesimlerin katılımıyla ortak bir 'süper otel' yapma kararı aldıklarını hatırlatan Ulusoy, "Ordulu işadamlarının da artık ellerini cebine atmasını istemiştik. Geçen süre içerisinde gerekli şartlar oluşmadı. Ama artık Ordu daha şanslı. Bakanı Ordulu, valisi bu konuda son derece donanıma sahip. Bakanımız bu konuda bize destek olacağını söyledi. Artık Ordu'ya yakışır bir yatırımın yapılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Daha sonra TÜRSAB heyeti, Ordu'daki turizm yatırımı yapılabilecek yerler tanıtılması amacıyla yeni yapılan butik oteller ve büyük otel yerlerin yerlerinde incelemelerde bulundu. Heyet Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile birlikte yapımı devam eden Kültür Sarayı'nda da incelemelerde bulundu. Ordu'da turizm sektöründe yer alan seyahat acenteleri, turizm işletmecileri ve turizm alanında yatırım yapmak isteyen işadamlarıyla birlikte TÜRSAB heyeti, Ordu'nun kuş bakışı görülebildiği Boztepe'ye çıktı.
Boztepe'de şehre karşı çay keyfi yaşayan heyet daha sonra diğer otel yerlerinde incelemelerde bulundu.