Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız: Aileme ithal et yedirmem

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, ailesine kesinlikle ithal et yedirmeyeceğini belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada,

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, ailesine kesinlikle ithal et yedirmeyeceğini belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada deli dana hastalığı görülmeyen ülkelerden birinin de Türkiye olduğuna dikkat çekerek, ithal etin bu riski ortaya çıkarabileceğini savundu.

Bir veteriner hekim olarak ithal eti evine sokmayacağını ifade eden Yıldız, "Şahsım ve ailem olarak ithal edilen et ve ürünleri süt ve ürünleri kesinlikle tüketmeyi düşünmüyoruz. Dünyada BSE (Deli dana hastalığı) görülmeyen nadir ülkelerden biriyiz. Paramızla ailemin sağlığını riske edemem. Bu nedenle ailece bu etleri ne satın almayı nede tüketmeyi düşünmüyoruz." dedi.

"AB MÜZAKERELERİNDE İLERLEMEYE KARŞILIK İTHAL YOLU AÇILDI"

Yıldız, hükümetin, AB'nin müzakerelerinde ilerleme sözü karşılığında AB ülkelerinden et ithalatının önünün açıldığını ileri sürdü.

AK Parti Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun bu yönde bir beyanatının olduğunu iddia eden Yıldız, şunları kaydetti: "Geçenlerde TBMM'de Prof. Dr. Abdükadir Aksu bu konuyu açıkladı. AB müzakerelerinde ilerleme sözü karşılığında et ithalatını, canlı hayvan ithalatını serbest bırakılmasını talep etti. Sonuç herkesin malumu, et ithalatı serbest bırakıldı. Sakarya Veteriner Hekimler Odası olarak dün ithal ete karşıydık, bugün de karşıyız. Böyle bir bedeli üreticimize ödetmek ne kadar doğru tartışılır. AB'ye güvenmek, ne kadar doğru bundan önceki tutumlarına bakılırsa bir fikir edinilebilir."