Hidrofıstık-2 Ekosistem Günleri'ne Katıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen "1.Sürdürülebilir Ekosistem Günleri" 19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Ekosistem Günleri (SEG) çevre, iklim değişikliği ve enerji alanlarında öğrenim gören, çalışma yapan ve çevre konusunda hassasiyet sahibi olan öğrencileri, akademisyenleri, endüstri ve medya temsilcilerini, çevre konusunda bilgi sahibi olmayan geniş kitleleri düzenlenen etkinlikler aracılığıyla bir araya getirildi. Dünyada, sanayide ve toplumda meydana gelen değişiklikler ve yenilikler ışığında çevre ve çevre ilişkili alanlarda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir toplumsal
farkındalık etkinliği oldu. Etkinliğin üçüncü gününde İSKİ ve İSTAÇ tesislerine gezi düzenlendi. Katılımcılar çevrenin korunması ve geri dönüşüm konularında bilgilendirildi. Etkinlik süresince çevreye duyarlı yenilenebilir enerjiler üzerine çalışan üniversite öğrencilerinin çalışmaları da etkinlik salonunda sergilendi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Kulübü davetlisi olarak, Gaziantep Üniversitesi'ni temsilen etkinliğe katılan Gaziantep Üniversitesi Otomobil Robot ve Enerji Topluluğu'nun (ORET) çalışmalarından olan Hidrofıstık-2 (Hidrojen Arabası) etkinlik boyunca ilgi odağı oldu. Etkinliğin ikinci gününde Proje Genel Koordinatörü İsmail Ergot, geleceğin araçları bölümünde ORET ve yürüttükleri projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Çalışmalarını Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey, Fizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zihni Öztürk, Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli ve Fizik Yüksek Mühendisi Derya Haydargil danışmanlığında yürüten ORET projelerine aynı kararlılıkla devam ediyor.
Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey, İTÜ SEG'e Hidrofıstık-2 ve ekibinin katılımında emeği geçen Gaziantep Üniversitesi Yönetimine ve Eyüp Lojistik'e teşekkür etti. Güzelbey, "ORET olarak çalışmalarımızı otomobil, robot ve enerji konularında gönüllü olarak proje üretim faaliyetlerinde bulunan ve bu konular hakkında ciddi çalışmalar yürüten üniversitemizin mühendislik fakültesi ağırlıklı olmak üzere çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencilerimizle beraber sürdürüyoruz. Bu yıl yine
üniversitemizi TÜBİTAK Yenilenebilir Enerjili Araçlar Yarışı Formula G (Güneş Arabaları) ve Hidromobil'de (Hidrojen Arabaları) temsil edeceğiz. Bu konuda tekrar projelerimize sponsor olacak firmaların desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.