Diyarbakır'da '2010 Gap Kırsal Kalkınma Projeleri Destekleme Programı' Toplantısı

Diyarbakır'da GAP'a bağlı 9 ili kapsayan "2010 GAP Kırsal Kalkınma Projeleri Destekleme Programı" tanıtım toplantısı yapıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Konferans Salonu'nda GAP'a bağlı Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak illerinde uygulanacak "2010 GAP Kırsal Kalkınma Projeleri Destekleme Programı" konulu tanıtım toplantısına yoğun ilgi gösterildi.
Toplantıya Diyarbakır Vali yardımcısı Suat Seyitoğlu, DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, Başkan Vekili Şehmus Ayhan, İl Tarım Müdürü M. Ali Kocakaya, kamu kurum temsilcileri, il ve ilçelerden çok sayıda muhtar ile çiftçiler katıldı. Seminerde konuşan Destek Programı yöneticisi Dr. Hüseyin Demir 2010 yılı içerisinde GAP illeri içerisinde bulanan Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak'ta GAP kırsal kalkınma projelerinin destekleneceğini belirtti.
Demir, "GAP Bölgesi'nde kırsal nüfusun yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik problemlerin (üretimde düşük verim, yetersiz kalite, elverişsiz pazarlama, teknoloji, eğitim, sağlık ve örgütlenme eksikliği vb.) katılımcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde çözümünü ve yerel toplulukların refahını hedefleyen girişimlere fırsatlar sağlamak amacıyla İdaremiz, GAP Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme Programı'nı uygulamaya koymuştur. Bu program kırsal alanda, tüm kaynakların (insan,
doğal, fiziki, finansal ve sosyal) korunmasını ve geliştirilmesini dikkate alarak, tarımsal üretimin desteklenmesini, kırsal altyapının geliştirilmesini, tarımsal altyapının geliştirilmesini, tarım ve tarım dışı gelir getirici faaliyetlerin desteklemesini, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, eğitimin ve eğitime erişimin desteklenmesi, sağlık standartlarının yükseltilmesi ve sağlık hizmetlerine erişimin desteklenmesini hedeflemektedir. Programdan faydalanmak isteyenller www.gap.gov.tr' den
başvuru yapabileceklerdir" şeklinde konuştu.