Yıldırım Koleji, SABİO'nun ödüllerini törenle verdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun 18 Nisan'da ilçe genelinde yaptığı Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) ö

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun 18 Nisan'da ilçe genelinde yaptığı Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) ödül töreni Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi(AKM) sinema salonunda yapıldı.

Ödül töreni öncesi yaklaşık 600 davetliye öğrenciler mini bir konser verdi. Klavye, ney, bağlama ve perküsyondan oluşan saz ekibi eşliğinde Ağrı Dağı Efsanesi, Gel Gör Beni, Demedim mi, Beklerim Ben, Tokattan mı Geliyon, Galevera Deresi, Karadeniz Türküsü, Söyleyemedim, Çayır Çimen Geze Geze parçaları seslendirildi. Türk halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendiren öğrencilerin performansı, katılımcılardan alkış topladı.

Yıldırım Koleji'nin tanıtım slaytının gösteriminin ardından Okul Müdürü Mehmet Sarısoy konuşma yaptı. Sarısoy, "Okulumuz 2009 SBS Ortaöğretim Yerleştirme Puanı ortalamasına göre Türkiye 59. ve Zonguldak 1'ncisi olmuştur. SBS başarımızın yanı sıra öğrencilerimizi hayata hazırlayan proje ve çalışmalara imza atıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da konuşmasında şunları dile getirdi: "Ereğli'de bir özel okul kurucusu bana, devlet okullarının verdikleri eğitimin özel okullar gibi olduğunu ve bu nedenle de kendilerinin öğrenci bulmakta zorluk çektiğini söyledi. Ben de kendisine bundan sonra ilçe içinde sınırlı olmamalarını ve Türkiye'ye açılmalarını önermiştim. İşte bu öneriyi dikkate alan okullarımızdan Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu'nun burada başarısını kutluyoruz. Daha güzel bir ülke ve daha iyi bir eğitim için özel okulların Türkiye geneline yayılmasını istemiştim. Yıldırım Koleji Zonguldak ve Ereğli'deki başarılarına Türkiye 59'ncusunu ekledi. Bu başarının devam etmesini temenni ediyorum."

SABİO 4. sınıflarda birinci gelen Ömer Bahadır Şen, Zeynep Gölgeley ve Semih Sezer Coşkun altın madalya; ikinci gelen Burak Kılıç, Leman Dönmez ve Alperen Tural gümüş madalya; üçüncü olan Burak Keser, Yusuf Kerem Uçar, Tuna Baydemir, Burak Turan, Sümeyye Yener, Mert Çakır ve Hasan Balıkçıl bronz madalya ile ödüllendirildi.

SABİO 5. sınıflarda Mücahit Çolak, Zafer Arslan ve Hüseyin Can Kanca altın madalya; Furkan Anar, Didem Çamdal ve Nesrin Ergün gümüş madalya; Sueda Güneri, Faruk Çağan Mutlu, Kerim Mandacı ve Bahadır Altın bronz madalya aldı.

Programa Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, Müftü Osman Aydın, Mal Müdürü Ferit Özçelik, Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Yaman, ilköğretim müfettişleri, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, ilköğretim okul müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.