Patnos, kaybettiği barış elçisine ağladı

Şeyh Abdullah'ın oğlu ve Üstad Bediuzzaman Said Nursi'nin de kendisinden ders aldığı Şeyh Muhammed Küfrevi'nin torunu Şeyh Abdulvahap Küfrevi'nin ölüm

Patnos, kaybettiği barış elçisine ağladı
Şeyh Abdullah'ın oğlu ve Üstad Bediuzzaman Said Nursi'nin de kendisinden ders aldığı Şeyh Muhammed Küfrevi'nin torunu Şeyh Abdulvahap Küfrevi'nin ölümü Patnos'u yasa boğdu.

Eşini Ankara'ya doktora götürürken, rahatsızlanarak hayatını kaybeden 77 yaşındaki Abdulvahap Küfrevi, 8'i erkek olmak üzere 10 çocuğa sahipti. Hayatını tamamen barışa ve sulha adayan Küfrevi, bölge genelinde yaklaşık bin 200 barış projesine öncülük etti.

Aslen Bitlisli olan Küfrevi'nin vefat haberini alan Patnos esnafı, üzüntülerini dile getirmek için işyerlerini kapattı. Aynı zamanda seyyid olan Abdulvahap Küfrevi'nin cenazesi, Patnos'ta kılınan cenaze namazından sonra vasiyeti üzerine Malazgirt'in Bekirhan Köyü mezarlığına defnedildi.

Cenazesine Ağrı'da yaşayan Bediuzzaman Said-i Nursi'nin talebesi Nusret Kocabay'ın yanı sıra Küfrevi'nin küçük kardeşi Şeyh Vahyettin Küfrevi ile İstanbul'dan gelen çocukları, Patnos, Malazgirt ve diğer yerlerden gelen binlerce seveni katıldı. Cenazenin defnedildiği Malazgirt'in Bekirhan Köyü'ne 3 kilometre kala araçların uzun kuyruklar oluşturması nedeniyle köye giriş ve çıkışlar yapılamadı. Abdulvahap Küfrevi ayrıca, Nakşıbendi ve Kadiri tarikatlarının da halifesiydi.

Küfrevi'nin büyük dedesi olan Şeyh Muhammed Küfrevi'nin ise Sultan Abdulhamid'in de aralarında bulunduğu 400 tarikat halifesine icazet verdiği belirtiliyor. Şeyh Abdulvahap Küfrevi'yi yakından tanıyan ve çoğu zaman onunla beraber olan Sıddık Taşkın adlı esnaf, Küfrevi'nin adeta bir barış elçisi olduğunu dile getirdi.

Taşkın, ''Vefat etmeden bir gün önce kendisiyle telefonla konuştum. Patnos'u çok özlediğini anlatıyordu. Hatta o kadar insanlar arasındaki barışa düşkündü ki Patnos'a bağlı Konakbey ve Suluca köyüne gideceğini ve orada da birbirilerine küs olan aşiretleri barıştıracağını söylüyordu. İnsanlara hizmet etmeyi ve onlara yardımcı olmayı çok severdi. Sağladığı birçok barışa kendisi de maddi yardımda bulundu. Ve her gün birçok fakire yardımcı oluyordu.'' diye konuştu.

Abdulvahap Küfrevi'nin ayrıca, defnedildiği köy olan Bekirhan köyünde bulunan, içinde medrese, cami, misafirhane, fırın ve lojmandan oluşan külliyeyi de kendisinin yaptırdığı belirtildi.