Kütahya'da son 7,5 yılda bin 507 derslik yapıldı

Kütahya İl Genel Meclis Başkanı M. Şükrü Nazlı, son 7.5 yılda eğitime verilen kaynaklar ve desteklerin arttığını söyledi.

Nazlı, 2003-2009 yılları a

Kütahya İl Genel Meclis Başkanı M. Şükrü Nazlı, son 7.5 yılda eğitime verilen kaynaklar ve desteklerin arttığını söyledi.

Nazlı, 2003-2009 yılları arasında İl Özel İdare bütçesi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan gelen ödeneklerle Yüzde 100 Eğitime Destek Kampanyası da dahil olmak üzere Kütahya il genelinde yapılan derslik sayısının bin 57 adet olduğunu ifade etti.

Kütahya İl Genel Meclis Başkanı M. Şükrü Nazlı, 2003 ile 2009 yılları arasında eğitim yatırımları hakkında yaptığı açıklamada, ilin eğitimde de değişimi yakaladığını belirtti. Nazlı, şöyle dedi:

"İl Genel Meclisi olarak ilimizin kalkınmasında en önemli faktör olarak gördüğümüz eğitime büyük destek verdik. İl Özel İdare bütçemizin en büyük payını eğitime ayırmaktayız. 2010 yılı bütçemizde eğitime ayırdığımız kaynak 4 milyon 683 bin TL'dir. 2003-2009 yılları arasında İl Özel İdare bütçemiz ve MEB'den gelen ödeneklerle Yüzde 100 Eğitime Destek Kampanyası da dahil olmak üzere Kütahya il genelinde yapılan derslik sayısı bin 57 adet olmuştur. Bu süre içerisinde ayrıca 10 adet yeni lise hizmete açılmıştır. Okullarımız bilgi çağının bir gereği olarak en son teknoloji imkanlarıyla, modern araç gereçlerle donatılmış, 436 adet okulumuza 239 adet Bilgi Teknoloji Sınıfı açılmıştır. İl Merkezinde Üstün Zekâlı çocuklarımıza hizmet vermek üzere Bilim Sanat Merkezi hizmet vermeye başlamıştır."

Mesleki eğitime olan talebi karşılayabilmek için Tavşanlı ve Emet'e sağlık meslek liseleri, merkez ilçeye 2. kız meslek lisesi, adalet meslek lisesi, 3. endüstri meslek lisesi ve Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandırıldığını belirten Nazlı, Yoncalı'ya Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Son günlerde Kütahya'da eğitim kalitesini ve başarı grafiğini hızla arttıracak olan yeni fen liseleri ve anadolu öğretmen liselerinin, MEB tarafından onaylanmasının kamuoyunda büyük sevinçle karşılandığının altını çizen Nazlı; Tavşanlı, Simav ve Gediz'e fen lisesi, Emet, Hisarcık ve Domaniç'e anadolu öğretmen lisesinin açılacak olmasının, Kütahya'da önemli bir eğitim hamlesini başlattığını vurguladı.