Kamu İdarecileri Afet Konusunda Bilgilendiriliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, Türkiye'nin afetlere yeterince hazırlıklı olmadığını belirterek, bunun için kamu idarecilerine yönelik eğitim hamlesi başlattıklarını söyledi.

Kamu İdarecileri Afet Konusunda Bilgilendiriliyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Bursa'daki kamu idarecilerini bildilendirmek için eğitim semineri düzenledi. Türkiye'nin afetlere hazırlıksız olduğunu dile getiren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, ''Afet riski yüksek bir bölgede yer alıyoruz. Afet yönetimi konusunda hazırlıksısız. İllerimiz bu konuda ne kadar hazırlıklı olursa afetleri o kadar az kayıpla atlatırız. Mahalli idarecilerin bu konuda çok iyi yetiştirilmesi lazım. Biz bunun için bu eğitim seminerleini başlattık. Toplantılar dışında ilk defa bu kadar geniş bir eğitimi programı gerçekleştiriyoruz'' dedi.
Afette gidenin bir daha geri gelmediğini belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, depremler ve diğer afetler konusunda herkesin sorumluluk şuuru taşıması gerektiğini ifade ederek, "Afet konusunda hem kurumlar, hem de şahıslar görevlerini bilerek yapmalılar. Afet halinde birçok kurumun aynı işi yapması karışıklığa sebebiyet verebiliyor. Herkes kendi görevini iyi bilmeli ve iyi yapmalı. Yetkililer afetlere güçlü ve titiz bir şekilde hazırlanmalı'' şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu 'bütünleşik afet yönetimi sistemi ve ilkeleri' konulu seminer verdi. Seminer basına kapalı olarak yapıldı. Çarşamba'daki valilik binasında yapılan seminerler iki gün sürecek.