ATO Başkanı Aygün, işsizlik fonunda biriken paranın kendilerine verilmesini istedi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın davetlisi olarak gelen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın davetlisi olarak gelen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, işadamlarının birer işçi almaları isteğine atıfta bulunarak, kendilerine işsizlik fonunda biriken paradan teminat alarak verilmesi halinde işçi almayı seve seve kabul edeceklerini söyledi.

ÇTSO meclis toplantısına katılmak için özel uçakla yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 160 kişilik grupla Çanakkale'ye gelen ATO Başkanı Aygün, öğle yemeği için gittiği otelde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İşsizlik konusundaki düşüncelerini paylaşan Aygün, fonda bugün itibariyle 43 milyar lira biriktiğini, bunun tam anlamıyla değerlendirilemediğini, dolayısıyla işsizlerin faydalanamadığını söyledi. Toplanan paranın bir bölümün GAP projesine harcandığını dile getiren Sinan Aygün, "Bu parayı değerlendirmek lazım. Düşük faizle işverene verin. Mesela 100 bin lira kredi alacak işyerine, bir işçi alma zorunluluğu getirin. Bize bu parayı yıllık yüzde 8-10 ile kullandırırsanız, bu meblağdaki bir para Türk özel sektörüne geçecek. Devlete bir sene sonra 48-50 milyar lira olarak ödeyeceğiz. Bunlar bizim paramız. Bunun 2 lirasını biz, 1 lirasını hükümet verdi. Bankalar canımıza ot tıkıyorlar şu anda. Bugün Türk iş sektöründe bir sıkıntı varsa, bankaların payı çok büyük. Bu isteklerimizin olması halinde, 6 milyon işsizden en az 1 veya 1,5 milyonu işe yerleşir." dedi. Biriken paranın işsizlere kullandırılmaması halinde toplanmaması gerektiğini de savunan Aygün, işverenin asgari ücretten yatırdığı işsizlik parasının bundan sonra kesilmemesini istelerek, biriken paranın bitmesi halinde yeni bir kanunla tekrar toplanabileceğini kaydetti.

Yemekten sonra Truva antik kenti ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezecek olan Aygün ve beraberindekiler, daha sonra ÇTSO binasında yapılacak meclis toplantısına katılacak.