Anel Elektrik, halka arz için ilk adımı attı

Anel Grup bünyesinde faaliyet gösteren Anel Elektrik Proje Taahhüt AŞ halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Şirket, hisselerinin yüzde 3

Anel Grup bünyesinde faaliyet gösteren Anel Elektrik Proje Taahhüt AŞ halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Şirket, hisselerinin yüzde 34'ünü Deniz Yatırım Menkul Kıymetler liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum ile halka arz etmeyi planlıyor. Halka arz sermaye artırımı yolu ile gerçekleştirilecek.

Kurulduğu 1986 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği büyük ölçekli projelerle adından söz ettiren Anel Elektrik, başta Katar Doha, Mısır Kahire, Gürcistan Tiflis havalimanları olmak üzere Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı Atatürk Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı gibi projelerin tüm elektrik altyapılarının projelendirme ve uygulamasını yaptı. Şirket, bu yönüyle hem Türkiye'de hem de körfez ülkelerinde en fazla havalimanı tecrübesi olan 'elektrik-mekanik' firmaları arısına girdi.

Anel Elektrik, hisse satışlarından elde edilecek gelirle yurt dışı operasyonlarını büyütmeyi ve güneş enerjisinden elektrik üretimi alanındaki yatırımlarını derinleştirmeyi hedefliyor.

KRİZDE YÜZDE 47 BÜYÜDÜ

Geçen yıl yaşanan global krize rağmen başarılı stratejileri ile istihdam azaltmadan yoluna devam eden Anel Elektrik, 2009 yılını bin 227 çalışanı ve 229,7 milyon TL ciro ile tamamladı. Satışlarını 2008 yılına göre yüzde 47 artıran Anel Elektrik, bu satış gelirlerinin yüzde 81'ini yurt dışındaki yatırımlarından elde etti.

Yurt dışında büyük projelere imza atan şirket, özellikle Körfez ülkelerinde önemli kongre merkezleri, havalimanları ve sosyal tesislerin tüm altyapılarını projelendirerek, Taisei, Marubeni, Bechtel,TAV, CCC, Odebrecht gibi sektörün en büyük firmalarıyla çalışmalar yapıyor.

Anel Elektrik, yurt içinde havalimanlarının yanı sıra Bayrampaşa Forum Alışveriş Merkezi, bütün Turkcell Operasyon Merkezleri, Ford Otosan, Four Seasons Bosphorus Otel, Marmaray Projesi İstasyonları, binaları ve depolarının elektromekanik işleri gibi farklı alanlarda yer alan iş merkezleri, alışveriş merkezleri, sanayi tesisleri, bankalar, oteller gibi birçok büyük tesisin proje ve uygulamasını gerçekleştirdi.

Anel Elektrik'in bağlı ortaklıklarından Anel Enerji ise güneş enerjisi santralleri yatırımı, projelendirme ve kurulum hizmetlerini yürütüyor. Anel Grup bu alanda son olarak KKTC'de Avrupa Birliği'nin ihale ettiği güneş enerjisi santrali kurulum projesini hayata geçiriyor. Adanın ve Kuzey Afrika dahil tüm Akdeniz havzasının ilk güneş santrali olan bu projenin yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.