'Anadolu Öğretmen Liseleri Yöneticileri Eğitimi' Bölge Çalıştayı Kaman'da

Anadolu Öğretmen Liselerine(AÖL) Ocak 2010 tarihinde yapılan müdür ataması sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından alınan bir kararla ülke genelinde 217 AÖL idarecisinin eğitimi amacıyla 6 bölgede çalışma toplantıları yapılması kararlaştırıldı

'Anadolu Öğretmen Liseleri Yöneticileri Eğitimi' Bölge Çalıştayı Kaman'da
Anadolu Öğretmen Liselerine(AÖL) Ocak 2010 tarihinde yapılan müdür ataması sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından alınan bir kararla ülke genelinde 217 AÖL idarecisinin eğitimi amacıyla 6 bölgede çalışma toplantıları yapılması kararlaştırıldı.
Bu kapsamda oluşturulan 6 bölgeden bir tanesinin ev sahipliğini de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Model Okul olarak seçilerek Kaman Anadolu Öğretmen Lisesi'nde(AÖL) gerçekleştiriyor. 26 Nisan 2010 Pazartesi günü Kaman ilçesi ev sahipliğinde yapılmakta olan Yönetici Eğitim Çalıştayına katılmak üzere; Ankara, Antalya, Burdur, Kayseri, Konya ve Nevşehir ile ilçelerindeki 17 Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü hem 3 gün süreyle Kaman AÖL idarecilerinin tecrübelerinden yararlanacaklar hem de Kaman ilçesi ile Kırşehir ilinin tarihi ve turistik mekânlarını gezerek tanıtım elçileri olacaklar. Kaman AÖL çok amaçlı salonunda 27 Nisan tarihinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış törenine Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz Nuri Cantürk, Belediye Başkanı Erhan Talu, İl Milli eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, misafir AÖL'lerinin Müdürleri ile ilçemizdeki Okul Müdürleri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını ev sahibi Kaman AÖL Müdürü Semih Sacit Gök yaptı. Sacit Gök konuşmasında, "Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Okulumuzda öğrenim gören gençler, çağın ihtiyaçlarına uygun donanımlarla yetiştirilmektedir. İnsan yetiştirmek zordur. Ancak ondan daha zoru ise öğretmen yetiştirmektir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bugün Anadolu Öğretmen Liselerinde, büyüklerinden devralacakları bayrağı dalgalandırmak için sıralarını beklemektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, 'Milletleri kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek bu medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmektedir. Büyük Atatürk'ün öğretmenlere duyduğu bu güveni boşa çıkarmayacak bir gençlik yetiştirme çabasını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada azalmayan bir coşku, inanç ve sevgiyle sürdüreceğiz. Bu bilgilendirme seminerinin okulumuzda düzenlenmesiyle bizleri onurlandıran Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ocak ayı içerisinde göreve başlayan meslektaşlarıma hayırlı olsun diyerek önlerindeki bu yorucu ve fedakârlık isteyen görevlerinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Öğretmen Liselerinin önemi ve Kırşehir'in eğitim başarılarından bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ise yaptığı konuşmasında; bu toplantının bir ilçede yapılmasının sebebinin Model Okul seçilen Kaman Anadolu Öğretmen Lisesinin başarısından kaynaklandığını belirtti.
Eğitim Çalıştayının amacını anlatan ve kendisinin de Kırşehirli olduğunu belirten Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Nuri Cantürk ise konuşmasında; Ocak 2010 tarihinde ataması yapılan Anadolu Öğretmen Liseleri Müdürlerinin okul yönetimi, pansiyon işletilmesi ve öğrenci takibi konusunda mevcut yönetici ve idarecilerin tecrübelerinden yararlanmaları amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.