Sakarya Üniversitesi öğrencileri sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunanları protesto etti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde bir grup öğrenci, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Ermeni tas

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde bir grup öğrenci, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Ermeni tasarısını protesto etti.

Öğrenci yemekhanesi önünde toplanan 30 kişilik öğrenci grubu, Amerika aleyhine sloganlar atarak Rektörlük önüne kadar yürüdü.

Öğrenci grubu adına konuşan Mehmet Yaser Yıldız, Türkiye üzerinde oynanan oyunların günden güne şiddetlenerek arttığını söyledi.

Ülkeyi bölmek için her gün yeni planlar yapıldığını ifade eden Yıldız, ''Bu yıkım ve parçalama projelerinin en son örneği sözde Ermeni soykırımı yalanıdır. Amerikan emperyalizmi ve ülkemizdeki yerli işbirlikçileri, milletimize Nazi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e Hitler muamelesi yaparak alçaklıklarına alçaklık katmışlardır. Alınan kararın kurtuluş savaşımızı ve onun önderlerini lekelemek ve milli devletimizin soykırım enkazı üzerine inşa edildiği yanılgısını yaygınlaştırmak üzere ortaya atıldığı açıktır. İstedikleri kadar oylasınlar, tanımıyoruz onların kararlarını. Biz bu vatanı oylamayla kurtarmadık.'' şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.