Polise taş atmakla gündeme gelen Bağlarlı çocuklar bilim fuarı açtı

Diyarbakır'da bugüne kadar daha çok polise taş atmakla gündeme gelen Bağlarlı çocuklar, bu sefer bilim ve sanat fuarı açtı. Çocukların birbirinden ilg

Polise taş atmakla gündeme gelen Bağlarlı çocuklar bilim fuarı açtı
Diyarbakır'da bugüne kadar daha çok polise taş atmakla gündeme gelen Bağlarlı çocuklar, bu sefer bilim ve sanat fuarı açtı. Çocukların birbirinden ilginç buluşları ve sanat eserlerinin yer aldığı fuarı binlerce kişi geziyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler, bilimden sanata, el işinden gündelik hayatı kolaylaştıran icatlara kadar onlarca çalışmasını Bağlar Bahar Şenlikleri'nde sergiledi. Koşuyolu Parkı'ndaki şenliğinin açılışını Bağlar Kaymakamı M. Cengiz Yücedal ile Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran yaptı.

Parkın içindeki İnsan Hakları Özgürlük Anıtı'nın önüne kurulan platformda konuşan Kaymakam Yücedal, her alanda rekabet edebilmenin en önemli şartının bilgi olduğunu söyledi. "Bunun için bilime önem vermemiz gerekiyor. Deyim yerindeyse ham beyinle değil, rasyonel beyinle mücadele etmemiz lazım." diyen Yücedal, Bağlar'ın hep olumsuzluklarla anıldığını; ancak güzel şeylerin de olduğunu vurguladı. Çocukların potansiyel birer bilim adamı olduğunu anlatan Kaymakam Yücedal, çok kıt imkânlara rağmen üretilen projelerin herkesi umutlandırdığını kaydetti.

BARAN: BAĞLAR'DA CİDDİ EĞİTİM SIKINTILARI VAR

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ise ilçede ciddi eğitim sıkıntısı yaşandığını dile getirdi. Çocukların okullarda yaptığı sergileri de gezdiğini hatırlatan Baran, "Burada okuyan tüm öğrencilerin katıldığı şenlik gerçekten çok farklı oldu. Çocuklar burada kendi dünyalarını ve gelecek beklentilerini stantlarına yansıtmış. Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Şenliğin bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini anlatan Baran, geleceğimizin ancak çocuğun eğitimine özel ilgi göstermekle kurtarılabileceğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Bahar Şenliği'ne katılan kaymakam, belediye başkanı ve vali yardımcıları okulların stantlarını gezdi. Kaymakam Yücedal, çocukların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocukların el becerisi testine katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Memduh Tura'yı öğrenciler alkışladı. Parktaki onlarca standı gezen protokol, özellikle farklı cihazlar icat eden, sanat üzerinde çalışma yapan öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.