"Müslüman bakan doğru yöne bir adım"

Almanya'daki İslami teşkilatların çatı kuruluşu olan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), Aşağı Saksonya Eyaleti'nde dün yemin ederek koltu

Almanya'daki İslami teşkilatların çatı kuruluşu olan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), Aşağı Saksonya Eyaleti'nde dün yemin ederek koltuğuna oturan, Türk ve Müslüman kökenli Bakan Aygül Özkan'ın (CDU) bakanlığa atılmasını "doğru yönde atılmış bir adım" olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan KRM dönem sözcüsü Ali Kızılkaya, Aygül Özkan'ın, Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı'na atanmasını selamladıklarını belirtti. Müslüman kökenli bir ismi bakanlığa atadığı için eyalet Başbakanı Christian Wulff'u (CDU) da tebrik eden Kızılkaya, Wulff'un kararını, "yol gösterici bir karar" olarak nitelendirdi. Kızılkaya, "Başbakan Wullf, tarih kitapları tarafından, göçmen potansiyelini algılayan ve bunun gereğini yapan ilk isim olarak nitelendirecektir." dedi.

Özkan'ın bakan olmasının sembolik bir yönü olduğunu hatırlatan Kızılkaya, bunun, göçmen kökenli tüm insanların bu topluma katılmaları ve bu toplumun şekillenmesinde aktif olarak katılmasına katkı yapacağını vurguladı. Kızılkaya, "Bu ayrıca, gün geçtikçe artan normalleşme ve kabulün bir işaretidir ki, bütün resmi daireler ve pozisyonların, diğer bütün dini gruplar gibi Müslümanlara da açık olduğunu göstermektedir. Bu, insanların etnik veya dini aidiyetlerine değil, kalifiyelik ve angajmanlarına değerlendirilmeleridir." dedi.

Kızılkaya, bunun aynı zamanda Almanya'daki tüm Müslümanlara bir çağrı olduğunu bildirerek, Müslümanların politik katılım ve etki konusunda Özkan örneğini örnek almaları gerektiğini kaydetti.