Mbb Genel Kurulu Arap Dünyasını Bursa'da Buluşturuyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı ve Marmara Bölgesi'ndeki 230 Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesinin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği'nin genel kurulu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla yarın (perşembe) Bursa'da yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı ve Marmara Bölgesi'ndeki 230 Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesinin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği'nin genel kurulu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla yarın (perşembe) Bursa'da yapılacak. Genel kurula Bahreyn, Katar, Kuveyt, Filistin ve Ürdün'den gelen yerel yöneticiler de katılacak.
Marmara Belediyeler Birliği'nin genel kurulu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılacağı genel kurulda, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Marmara Belediyeler Birliği arasında ortak çalışma protokolü imzalanacak. Protokol kapsamında, katı atık, atık su, su yönetimi, görüntü, gürültü, çevre ve deniz kirliliğinin önlenmesi ile ağaçlandırma ve ormanlık alanların korunması ve geliştirilmesi konusunda MBB üyesi belediyelerin personeline yönelik geniş çaplı çevre yönetim eğitimleri verilecek.
MBB'nin genel kuruluna Arap dünyası büyük ilgi gösterdi. Bahreyn'in Manama, Katar'ın Doha ve Kuveyt'in Kuveyt belediyelerinin yetkilileri ile Filistin'in El-Halil ve Beyt Sahur, Ürdün'ün Al-Salt ve Petra belediyelerinin başkanları ve yöneticileri genel kurulda hazır bulunacak. Konuk belediyeciler Türkiye'deki belediyecilik çalışmalarını ve Marmara Belediyeler Birliği modelini yakından öğrenmek için genel kurulda yer alacak. Filistin başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine belediyecilik konusunda teknik destek veren Marmara Belediyeler Birliği'nin genel kuruluna Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den yetkililerin yanı sıra Ürdün ve Filistin'den de belediye başkanları katılıyor.
Genel kurul perşembe günü saat 10.00'da Bursa Büyükşehir ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun açılış konuşmaları ile başlaşacak. Açılış konuşmalarının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı ile MBB arasında protokol imzalanacak. Birlik Meclisi 2010 Yılı Olağan I. Toplantısı ise 10.45 â€" 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.