2010 Yılın Enleri ödülleri sahiplerini buldu

Güngören Belediyesi Kent Konseyi'nin organize ettiği 'Yılın En'leri ödülleri sahiplerini buldu. Ulusal dalda 'Yılın Gazetecisi' ödülüne Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 'Yılın Spor Adamı' ödülüne Bursa Spor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam layık görüldü. Yerel bazda ise yılın polisi, yılın kent gönüllüsü dallarında da ödül

Güngören Belediyesi'nce düzenlenen "Yılın Enleri" ödül töreni, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende yerel ve ulusal çapta spor, ekonomi ve medya alanında başarı gösterenlere toplam 16 dalda ödül verildi. Ödül töreninde konuşan Güngören Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Hikmet Sırma, amaçlarının hem başarıyı hem de başarılı kişileri ödüllendirmek olduğunu söyledi.  Yapılan anketlerin sonucunda ulusal bazda, 'Yılın Gazetecisi' ödülünü Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı aldı. Gazetecilerin kamu hizmetini yaptığını belirten Dumanlı, mahşer-i vicdanda tasvip edebilecek işler yapmanın herkesin arzusu olduğunu söyleyip, bu ödülü kendisine layık gören Güngören halkına çok teşekkür etti.  Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a 'yılın spor adamı' ödülü verildi. Sağlam, "Bu ödül benim çok büyük bir anlam taşıyor. Bu ödülü bana layık gören başkanımıza, çalışanlarına ve Güngören halkına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada hedefimiz bu ödüle layık olabilmek" şeklinde konuştu.

'Yılın görsel medyası' TRT seçilirken, yılın spor programı Erdoğan Arıkan'ın sunduğu TRT'de yayınlanan 'Stadyum' programı seçildi. Kendisinin bu ödüle layık görülmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden Arıkan, programı beraber sundukları eski futbolcu Hakan Şükür ve futbol yorumcusu Ömer Üründül'e teşekkür etti. Ulusal bazda verilen son ödülü ise 'Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' dalında, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) aldı.

Yerel bazda verilen ödüllerde ise 'Yılın Sporcusu' ödülü 400 metre engelli koşuda Türkiye birincisi olan, Güngören'i ve Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etme hakkı elde eden Tuğba Güvenç'e verildi. 'Yılın Spor Kulübü' ödülü Ahmet Merter İlköğretim Okulu Spor Klubü'ne, 'Yılın Sağlıkçısı' ödülü Güngören Verem Savaş Derneği Başhemşiresi Ayşe Akdağ'a, 'Yılın Polisi' ödülü Nagihan Ülker'e, 'Yılın Çevrecisi' ödülü Kale Kilit Fabrikası'na, 'Yılın Sosyal Projesi' ödülü ise Belediyenin sosyal sorumluluk projesi olan Kan Kardeşliği Kulübü (KANKA) adına Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman'a verildi.

Geleneksel olarak sürdürülen ödül töreninden önce, Güngörenlilerden oluşan 'Güngören Belediyesi Türk Halk Müzik Topluluğu' müzik ziyafeti verdi. Grubun söylediği şarkılara Karadeniz ve Ege yöresi özgü halk oyunları ekibi eşlik etti. Konser izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ercan Uslu'nun Boşnakça söylediği şarkı ise herkesi duygulandırdı. Törende bulunan Bosna Hersek Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ise şarkıya eşlik etti. Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman kardeş şehir ilan edilen Gorazde Belediye Başkanı Ramoviç'e teşekkür plaketi verdi. Törenin ardından ödül alanlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.