Lise son sınıf öğrencilerine eğitim destek yardımı

Eyüp Belediyesi'nin geçen yıl üniversiteye hazırlık eğitime destek amacıyla başlattığı yardımların ikinci bölümünün dağıtımına başlandı. Toplam 400 TL

Eyüp Belediyesi'nin geçen yıl üniversiteye hazırlık eğitime destek amacıyla başlattığı yardımların ikinci bölümünün dağıtımına başlandı. Toplam 400 TL olan ve 100 TL'si sene başında dağıtılan yardımların ikinci bölümünde, ilçedeki tüm lise son sınıf öğrencilerine 300 TL dağıtılıyor.

Eyüp'te lise son sınıflarda okuyan 3 bin 100 öğrenciye verilen eğitime destek yardımı 300 TL'lik ikinci diliminin dağıtımına Haydar Akçelik, İmam Hatip, Oğuz Canpolat ve Alibeyköy Lisesi'nden başlandı. Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, lise son sınıf öğrencileri velilerinin de katıldığı dağıtım töreninde birer konuşma yaptı.

Eyüp Belediyesi'nin okullara, öğrencilere desteğinin memnuniyet verici olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, "Okullarımızın bakımını yaptıran, eksiklerimizin giderilmesinde yardımcı olan, spor salonları yaptıran başkanımıza bir yıllık çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Lise son sınıf öğrencilerimiz, Başkanımızın sunduğu eğitime destek yardımına en büyük teşekkürü, aldıkları güzel notlarla, derecelerle vermiş olacaklar." dedi.

Gençlerin eğitiminin her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise şunları söyledi: "Öğrenim noktasında eksikliklerin giderilmesi bizim için öncelikli konular arasında. Eyüp'teki eğitim seviyemizin çok daha iyi noktalara gelebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Geçen yıl dağıttığımız 100 liranın devamı olarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize 300 liralık maddi destek veriyoruz. Üniversite sınavı tabii ki her şey demek değil. Sizlere yaptığımız bu destekle çalışmalarınızı teşvik etmek ve günlük ihtiyaçlarınızı gidermeye çalıştık. Sınavlarda da iyi dereceler alacağınıza gönülden inanıyoruz. Her zaman gençlerimizin yanındayız."