KRV seçimleri - SPD Genel Başkanı Gabriel'den Tayfun Keltek'e tam destek

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 9 Mayıs'ta yapılacak olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet parlamento seçimleriyle ilg

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 9 Mayıs'ta yapılacak olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet parlamento seçimleriyle ilgili çalışmalara hız verdi. Gabriel bu kapsamda, SPD'nin Köln'den Türk kökenli eyalet milletvekili adayı Tayfun Keltek'in seçim çalışmalarına katılarak Keltek'e tam destek verdi.

Keltek'in seçim bölgesi olan ve nüfusunun yüzde 70'i göçmenlerden oluşan Chorweiler semtinde verilen sağlık ve eğitim hizmetlerini inceleyen Gabriel, başta göçmenler olmak üzere dezavantajlı gurupların bu hizmetlerden ne derece yararlanabildiklerini, yaşanan sorunları gözlemledi.

İçinde bir anaokulunu da barındıran Köln-Seeberg Aile Merkezi'ni (Familienzentrum Köln-Seeberg) ziyaret ederek incelemelerde bulunan Gabriel ve beraberindeki heyet, aile merkezi müdiresi Claudia Merk'ten verilen hizmetler, yaşanan sorun ve aksaklıklar hakkında bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Sigmar Gabriel, dar gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki anaokullarının, diğer bölgelerdekinden daha fazla desteklenmesi gerektiğini, öncelikle böylesi okullarda öğrenci sayısı fazla olmayan sınıflar oluşturulması gerektiğini kaydetti. Gabriel, "Çocuk paraları arttırılacağına kaynaklar kurumlara aktarılarak daha iyi hizmet vermeleri sağlanmalı." dedi.

Gazetecilere değerlendirme yapan Tayfun Keltek, Gabriel'in kendisine, "Senin kazanman benim için çok büyük bir mesele" dediğini aktardı. KRV seçimlerinin Eyaletler Meclisi'ndeki (Bundesrat) çoğunluğu belirleyecek olmasından dolayı Gabriel'in bu seçimleri çok önemsediğini kaydeden Keltek, Gabriel'in göçmen oranı yüzde 70 olan Chorweiler ziyareti ile göçmenlere seslenmek istediğini aktardı.