Baykal hafta sonunu İstanbul'da geçirdi

Dün Meclis'te gerginliğin tavan yaptığı sırada CHP Lideri Deniz Baykal esnaf ziyaret etti, pazarda bal ve hurma yedi.

Baykal hafta sonunu İstanbul'da geçirdi
Cumartesi günü Kadıköy'de bir dizi açılışa katılan Baykal, dün de Kartal'daydı. Yakacık Meydanı'nda düzenlenen Kartal Belediyesi tapu dağıtım törenine katıldı. Törende; tapu alacak Kartallılar Sabahat Akkiraz konseriyle moral buldu. Konseri Deniz Baykal ve CHP'li yöneticiler de izledi. Baykal, Akkiraz'ın türkülerine eliyle tempo tutarak eşlik etti. Akkiraz da konseri izleyen CHP liderine teşekkür etti. Sahneden inen Akkiraz, tokalaştığı Baykal'ın yanına oturdu.

Ardından tapu dağıtma törenine geçildi. Kürsüye ilk çağrılan Cafer Ayyıldız, Deniz Baykal'a Siirt battaniyesi hediye etti. Baykal da Ayyıldız'a tapusunu verdi. Kartal'ın belediyeciliğe hasret olduğunu söyleyen Deniz Baykal, "Kent yenilenirken orada yaşayan insanlar yok sayılmayacak. Her şey insan içindir. 'Yaratılanı hoş gördük Yaradan'dan dolayı' demekle iş bitmiyor. Yaratılanın hakkını da koruyacaksın. Herkes eşit hakka sahip, herkesin inancı kendine aittir." diye konuştu. CHP'nin yerel yönetim anlayışını her yerde yaşama geçireceklerini dile getiren Baykal, ilk seçimde de her yerde iktidara geleceklerini ve bu anlayışı uygulayacaklarını anlattı. CHP lideri, konuşmasında anayasa değişikliği paketine de değindi. Anayasanın değişebileceğini ve bunun ortak bir anlayışla yapılabileceğini ifade ederek, bir partinin kendi için, kendi mutfağında, sadece kendine yontan bir anayasayı millete dayatmasının doğru olmadığını dile getirdi. Deniz Baykal, şöyle devam etti: "AKP kendi anayasasını yapıyor. Bizim anayasamız TC Anayasası'dır. Şimdi AKP, RTE anayasası yapıyor. Biz 12 Eylül anayasasını değiştirmek ve Türkiye'yi kurtarmak istiyoruz ama 12 Eylül anayasası yerine RTE anayasası gelsin istemiyoruz."

Baykal, törenin ardından Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan Neyzen Tevfik heykelinin açılışını yaptı. Daha sonra da Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı'nı gezerek, esnafla sohbet etti.