Avatar rekorları yerle bir etti

Son zamanların en çok konuşulan filmi Avatar yeni bir rekora daha imza attı. Film DVD ve Blue – Ray satışında ilk gün 4 milyonu geçti.

Avatar rekorları yerle bir etti
  James Cameron ' un yö ; netmenliğini yaptığı ve Oscar alan Avatar , 22 Nisan ' da tü ; m dü ; nyada aynı anda satışa ç ; ıkarıldı . Film ABD ' deki 1 milyon 800 bin Blue-Ray satışıyla , Batman Dark Night ' ın 600 binlik ilk gü ; n satış rekorunu ç ; ok gerilerde bıraktı .

Diğer Holly- wood yapımı DVD ve Blue-Ray disklerin aksine Avatar ' da film ekstraları , sahne arkası gö ; rü ; ntü ; leri ve fotoğraf galerisi seç ; eneklerine ö ; zellikle yer verilmedi bö ; ylece disk ü ; zerindeki tü ; m alan daha yü ; ksek gö ; rü ; ntü ; ve ses kalitesi iletmek amacıyla kullanıldı .

Filmin 3D kopyasının bir sene daha piyasaya ç ; ıkartılmayacağını belirten yö ; netmen Cameron , &ldquo ; DVD hazırlandıktan sonra normal kalitede bir Blue-Ray gö ; rü ; ntü ; nü ; n yaratılması 2 hafta sü ; rü ; yor . Biz ise daha ü ; stü ; n bir ses ve gö ; rü ; ntü ; kalitesi yaratmak iç ; in bu ince ç ; alışmayı 6 haftaya ç ; ıkardık&rdquo ; dedi .