Kur'an bülbülleri taçlandırıldı

Diyarbakır'da müftülüğün açtığı kurslarda Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden yedi bayan öğrenci taçlandırıldı. Hafız bayanlara ayrıca, birer cumhuriyet altını

  Diyarbakır ' da müftülüğün açtığı kurslarda Kur ' an-ı Kerim ' i hıfzeden yedi bayan öğrenci taçlandırıldı . Hafız bayanlara ayrıca , birer cumhuriyet altını ve kitap seti hediye edildi .
Diyarbakır ' ın merkez Kayapınar ilçesi müftülüğüne bağlı Kur ' an-ı Kerim kurslarında geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde mezun olan öğrenciler ödüllendirildi .
Özel Nil İlköğretim Okulu Konferans Salonu ' nda yapılan ödül törenine büyük ilgi gösterildi . Törende konuşan İl Müftüsü Ali Melek , hafızları yetiştiren hocalara ve ailelerine teşekkür etti .
Kur ' an ' ı hakkıyla anlamanın Allah ' ı tanımak , kulluk etmek , aydınlanmak , huzuru bulmak ve mutlu olmak olduğunu vurgulayan Melek , bütün Müslümanların bu benzer kaynaktan faydalanması gerektiğini söyledi . Melek , şöyle devam etti :
" Kur ' an-ı Kerim indiği zaman insanlar perişan , haksızlık-hukuksuzluk had safhadaydı . Zalimler zulmediyordu . Yüce kitabımız zulmü ortadan kaldırdı . Kur ' an-ı Kerim ' le birlikte Asr-ı Saadet yaşandı . Kur ' an doğru yolu gösteriyor . İnsanlar için doğru istikamet Kur ' an ile mümkündür . "
Kur ' an-ı Kerim ' in , indiği gün gibi orijinalliğini koruduğunu belirten Melek , buna , hafızların da vesile olduğuna dikkat çekti . Bir kişinin hidayete ermesini sağlamasının , dünya içerisinde bulunan her şeyden daha hayırlı olduğunu ifade eden Melek , " Düşüncemiz ve gönlümüzle Kur ' an ' a odaklanmamız gerekir . Kur ' an okurken ' bu Allah ' ın kelamı bize ne demek istiyor ' diyerek düşünmek lazım . Bu bilinçle okumalıyız . O ' nu sadece hıfzetmek değil , hayatımıza uygulamalıyız . Hafızlara cehennemlik 10 kişiye şefaat etme izni verilmiştir . Mahşer gününde hafızın kendisi ve anne babasına taç giydirilecek . Biz de hafızlarımıza burada taç giydireceğiz . " ifadelerini kaydetti .
Konuşmaların ardından hafızlar alkış tufanı eşliğinde sahneye çağrıldı . Hafızlar Esma Avlar , Fatma Balkan , Sürreya Erdem , Betül Meşe , Elif Okuyan , Hatice Ceylan ve Zehra Kaya tekbirler eşliğinde sahnedeki yerlerini aldı . Ardından Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız , İl Müftüsü Melek , Kayapınar Müftüsü Abdulkerim Melikoğlu ve kurs öğretmenleri hafız bayanlara taçlarını takıp , birer cumhuriyet altını ve kitap seti verdi . Hafızlara birer plaket ve hafızlık belgesi de verildi .
Ödül töreninde , Kayapınar Müftülüğü ' nün Kur ' an Yılı nedeniyle düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi . Güzel Kur ' an-ı Kerim Okuma , Kırk Hadis-i Şerif Ezberleme ve Bilgi Yarışması ' nda birinci olanlara çeyrek altın ve kitap seti verildi . İkinci ve üçüncüye ise kitap seti hediye edildi . Tören , Kur ' an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi .