Kızıltepeliler şehit polisin çadırına akın etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilk defa şehit olan bir güvenlik görevlisi için taziye çadırı kuruldu. Şehit polis memuru Ömer Akcan için ilçede açıla

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilk defa şehit olan bir güvenlik görevlisi için taziye çadırı kuruldu. Şehit polis memuru Ömer Akcan için ilçede açılan taziye çadırına vatandaşlar akın etti.
Saldırının yaşandığı Cumhuriyet Polis Karakolu'nun önünde bugün açılan taziye çadırına Kızıltepe ve komşu ilçe ve köylerden yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Şehit polis memuru Ömer Akcan'ın fotoğrafları ile süslenen taziye çadırı, bölgenin gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde hazırlandı.
Müftü Cahit Erhun'un okuduğu dua ile açılan taziye çadırında huzur ve barışın sağlanması için ailelere büyük görevler düştüğü vurgulandı. Çadırda bir konuşma yapan Kaymakam Osman Tunç, Kızıltepe'ye huzuru çok gören zihniyetin iş başında olduğunu; ancak bu zihniyete izin vermeyeceklerini söyledi. İlçede huzur ve güvenin sağlandığı bir zamanda bir polisin şehit edilmesinin anlamlı bulduğunu söyleyen Tunç, "Son yıllarda birçok yerde sıkıntı yaşanırken ilçede hiçbir olay yaşanmadı. Bu da emniyet mensuplarının büyük başarısıdır. Bu uğurda yaşamını yitiren Ömer Akcan gibi fedakar polislerimizin başarısıdır. İnsanlara sevgi ile yaklaşarak insanlarımızı huzurun tadını alınca onların çocukları bir daha kötü olaylara çekemediklerini gördük. Dediler ki Kızıltepe huzura alışmasın. Güzellikler içinde yaşamasın. Kimse bizi hukuk dışına taşıyamayacak. Böyle yaptığımız sürece kötülük planlayanlar emellerine ulaşamayacaklar." dedi.
Bu süreçte çok sıkıntı çektiklerini anlatan Tunç, "Çocuklara taş verildi, molotof verildi. Panzerin önüne sürüldüler. Sokaklara sürülen çocukları tek tek tespit ettik. Onların evlerine gidip ziyaret ettik. Bu süreçte biz bir adım attığımızda aileler bize iki adım yaklaştı. Başarımız yüzde 80 oldu." diye konuştu.
Çadırın önünde Ömer Akcan'ın mesai arkadaşları ile birlikte baş sağlığı mesajlarını kabul eden İlçe Emniyet Amiri Alper Özdemir, bu yaklaşımın kendileri için çok önemli bir moral olduğunu söyledi.