Kızıltepe'de şehit polis için taziye çadırı kuruldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Ömer Akcan için çarşı karakolu önünde taziye çadırı kuruldu.
Kızıl

Kızıltepe'de şehit polis için taziye çadırı kuruldu
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Ömer Akcan için çarşı karakolu önünde taziye çadırı kuruldu.
Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, Kızıltepe ilçe müftüsü Cahit Erhun, şehit polisin meslektaşları ve çok sayıda vatandaş taziye ziyaretinde bulundu. Her köşesi şehidin fotoğrafları ve güllerle süslenen çadırda dualar okundu. Taziyeye gelenlere mırra (acı kahve) ikram edildi.
Kaymakam Osman Tunç, şehrin uzun zamandır şiddet olaylarıyla anılmamasının birilerinin canını sıktığını belirterek, "Sıkıntılı günler yaşadık. Bazen çocuklarımızın eline molotof ve taş verildi, ama biz çocuklarımızın bir tekine zarar verilmesin diye hep hassas davrandık. Kimse ne teyzelere jop çekti ne de onlara kötü bir şey söyledi. Biz bu sevgi ile şefkat ile sabırla metanetle bu vakarla hep hareket ettik." diye konuştu.
Eline molotofları verilmek istenen çocukları tespit ettiklerini, güvenlik güçlerinin bu çocukların evine gittiğini anlatan Tunç, "Bu ailelere kolonya ve şeker götürdü. Çocukların anneleriyle babalarıyla sohbet ettim. 'Sizin çocuklarınıza suç işletmeye çalışıyorlar' uyarısını yaptık. Çayını içtiğimiz aileler çocuklarına sahip çıktı. Birkaç yıldır işler böyle yürüyordu. Ama bu huzuru bu ilçede fazla gördüler. Bunun için bu kötü tezgâhı kurdular. Polisimizi şehit ettiler. Tekrar o ortamlara çekmek istiyorlar. Ama asla bir daha o kötü ortamlara girmeyeceğiz. Biz bu acılarımızı yüreğimize gömeceğiz. Mevgi ve şefkat ile yeşereceğiz." şeklinde konuştu.
Müftü Cahit Erhun ise, "Temennimiz odur ki birbirimize güler yüzle birbirimizin kalbini kırmadan hep beraber şu cennet yurdumuzun içinde huzur içinde yaşayalım. İnşallah bir daha bu tür acıları yaşamayız." dedi.